Περισσότερες θέσεις για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας απέσπασε ο Δήμος Φαρκαδόνας

Αρχικά στο πρόγραμμα ο Δήμος Φαρκαδόνας θα συμμετείχε με 60 υπαλλήλους, πλέον ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 80

Οι προσπάθειες του Δήμου Φαρκαδόνας για αύξηση των προσφερόμενων θέσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που θα τρέξει τους επόμενους μήνες απέδωσαν τους επιθυμητούς καρπούς.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας μέσω των προσπαθειών που ανέπτυξε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, κατάφεραν να αυξήσουν τον αριθμό των θέσεων κατά 20 επιπλέον. Τελικά αν και αρχικά στο πρόγραμμα ο Δήμος Φαρκαδόνας θα συμμετείχε με 60 υπαλλήλους, πλέον ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 80.

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει στο ΚΡΗΝΗ LIVE o δήμαρχο Φαρκαδόνας, έρχεται μετά από συστηματικές ενέργειες της δημοτικής Αρχής, καθώς τα παραβλήματα που παρουσιάστηκαν σε υποδομές λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή τους περασμένους μήνες είναι μεγάλα και οι ανάγκες σε προσωπικό ακόμη μεγαλύτερες και επιτακτικές.

Η έναρξη του προγράμματος έχει καθυστερήσει αρκετά, ωστόσο εκτιμάται ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι ωφελούμενοι, που θα εργαστούν για 8 μήνες, θα βρίσκονται στα πόστα τους.

Όσον αφορά τις ειδικότητες, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, αυτές καθορίστηκαν με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μεριβάκη, θα δοθεί βαρύτητα στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ενώ μεγάλο ποσοστό δυναμικού θα αξιοποιηθεί στην ΔΕΥΑΦ και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Παράλληλα μέρος των υπαλλήλων που θα προσληφθούν μέσω του προγράμματος θα υποστηρίξουν τις Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες.

Το σημαντικότερο είναι ότι για το εν λόγω πρόγραμμα, δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο, αφού χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, με φορέα υλοποίησης τον ΟΑΕΔ.