Παιδιά της Φαρκαδόνας θα συμμετέχουν σε μεγάλη χορευτική εκδήλωση της Ελασσόνας

Τριάντα πέντε χορευτές του παιδικού τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας θα εμφανιστούν στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων

Ένα διήμερο γεμάτο από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από κάθε γωνιά της χώρας θα είναι αυτό της 8ης και 9ης Απριλίου για την Ελασσόνα.

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων με τη συμμετοχή συλλόγων από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η συνάντηση απευθύνεται σε πολιτιστικούς συλλόγους εκμάθησης παραδοσιακών χορών, χορευτές, μουσικούς και φίλους των παραδοσιακών χορών και της παραδοσιακής μουσικής γενικότερα.

Στην εν λόγω διοργάνωση θα υπάρχει και τοπικό χρώμα καθώς θα συμμετέχουν τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 2.200 χορευτές μεταξύ των οποίων 35 που απαρτίζουν τα 2 τμήματα του τοπικού Συλλόγου που θα παρουσιάσουν χορούς από Θεσσαλία και Ήπειρο.

Η δράση αυτή του Συλλόγου έχει ως σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα παιδία να ανοίξουν τα φτερά τους, να ζήσουν την εμπειρία της συμμετοχής. Παράλληλα να δώσει κίνητρο για να συνεχίσουν την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών που έχουν μεγάλη λαογραφική και πολιτιστική αξία, καθώς μέσα από τον παραδοσιακό χορό  εκφράζονται έντονα συναισθήματα για τον τόπο και το λαό, την ιστορία του, τη λεβεντιά του. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, την χοροδιδάσκαλο κα Φωτεινή Νεοφώτιστου που πρότεινε τη συμμετοχή και ανέλαβε την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.