Παύονται οι ανταποκριτές του πρώην ΟΓΑ και οι αρμοδιότητες πάνε στον ΕΦΚΑ

Μετά την παύση των ανταποκριτών, σαφώς η ταλαιπωρία των πολιτών και δη ανθρώπων μεγάλης ηλικίας θα είναι μεγάλη, καθώς όλοι αυτοί για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να σπεύσουν στα Τρίκαλα στα κεντρικά της Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ

Σημαντική υπήρξε επί αρκετές δεκαετίες η προσφορά των ανταποκριτών του ΟΓΑ στους ασφαλισμένους της περιφέρειας, οι οποίοι απασχολούμενοι, είτε στις πρώην κοινότητες, είτε μετέπειτα στους Δήμους, συνέβαλαν καθοριστικά και άμεσα για την διευθέτηση θεμάτων που αφορούσαν τους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» τους τελευταίους μήνες, ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι του νομού Τρικάλων, αλλά και όλης της χώρας ενημερώνουν τους ασφαλισμένους ότι έγινε παύση της άσκησης των αρμοδιοτήτων των ανταποκριτών ΟΓΑ – eΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών των προσώπων του άρθρου 40 του ν.4387/2016 (ασφαλισμένων του τ. Ο.Γ.Α.). Οι πολίτες στο εξής θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην κεντρική Υπηρεσία του νομού, και των υπολοίπων νομών της Ελληνικής επικράτειας.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο Δήμο Φαρκαδόνας, όπου από τις 30/11/2021 έγινε παύση της άσκησης των αρμοδιοτήτων των ανταποκριτών ΟΓΑ – eΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών των προσώπων. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού με την εξυπηρέτηση να γίνεται πλέον από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Τρικάλων.

Τι σημαίνει όμως αυτό για ένα κάτοικο της περιφέρειας του νομού που θέλει να εξυπηρετήσει μια ανάγκη του; Πολλά θα έλεγε κανείς.

Για την λήψη ενός απλού εγγράφου ένας κάτοικος κοινότητας της Φαρκαδόνας χρειαζόταν από ελάχιστα ως λίγα λεπτά για να μεταβεί στο Δήμο Φαρκαδόνας, ή σε κάποιο πρώην κοινοτικό κατάστημα για να παραλάβει ένα έγγραφο ή να ζητήσει κάποια πληροφορία σε θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών προσώπων. Η εξυπηρέτηση ήταν άμεση, χωρίς καθυστερήσεις.

Στην παρούσα φάση μετά την παύση των ανταποκριτών, σαφώς η ταλαιπωρία όλων αυτών των ανθρώπων και δη εκείνων μεγάλων ηλικιών τόσο στην περιοχή της Φαρκαδόνας, όσο και στους υπόλοιπους Δήμου θα είναι μεγάλη, καθώς όλοι αυτοί για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να σπεύσουν στα Τρίκαλα στα κεντρικά της Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ.

Σαφώς και η αναμονή εκεί δεν θα είναι ολιγόλεπτη, καθώς θα προσέρχονται άτομα από πολλές περιοχές. Δεν θα έπρεπε να παραλείπουμε το κόστος της μετακίνησης καθώς πολλοί πολίτες θα πρέπει να μετακινηθούν με μέσα μεταφοράς είτε δικά τους, είτε ιδιωτών, κάτι που σημαίνει κόστος.

Ο συνδυασμός αυτών προκαλεί παράπονα μεταξύ των πολιτών, που δυσκολεύουν την ζωή τους.


1 σχόλιο

  1. Μιχαηλιδοθ ευσεβεια
    13/01/2022 στις 06:02

    Δυστυχως παντου εγινε αυτο και πρεπει αναπηροι ανθρωποι να ταλαιπωρουνται για μια πληροφορια…αισχος