Παράθυρα συνεργασίας για το Κέντρο Κοινότητας Φαρκαδόνας

Δυο συναντήσεις αναπτύχτηκαν με όμορα κέντρα άλλων Δήμων της Θεσσαλίας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πληθυσμιακών ομάδων

Η δράση του Κέντρου Κοινότητας Φαρκαδόνας δεν αρκείται εντός τοπικών ορίων του Δήμου. Ανοίγεται ευρύτερα αναπτύσσοντας συνεργασία με κέντρα άλλων Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θέτοντας κοινούς στόχους.

Πλέον το Κέντρο Κοινότητας Φαρκαδόνας ανέπτυξε δυο σημαντικές πρωτοβουλίες διασύνδεσης με κέντρα δυο Δήμων. Μεταξύ των σκοπών που τέθηκαν στις συναντήσεις που αναπτύχτηκαν ήταν η προώθηση των νεοσύστατων δομών και η περεταίρω συνεργασία του προσωπικού για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Γόνων με θέμα: «Η επικοινωνία του ζευγαριού ως θεμέλιος λίθος της ομαλής ανάπτυξης του παιδιού», με ομιλήτρια την κ. Δήμητρα Παπαστεργίου, MSc, υπ. διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Φαρκαδόνας.
Συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τεμπών κα Κούρτη Παναγιώτα και κα Καλογήρου Μαρία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος κα Τσιόπα Γεωργία και ο πρόεδρος κ. Μπανιώρας Γεώργιος της τοπικής κοινότητας Γόννων.
Ένα τόσο σημαντικό και παράλληλα καθημερινό θέμα που αγγίζει όλες τις ελληνικές οικογένειες, άγγιξε και τις γυναίκες όλου του Δήμου Τεμπών καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και  ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος στο πρόσωπό τους, διότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.
Είναι πολύ σημαντικό που οι γονείς είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα και όχι μόνο και αυτό παρατηρήθηκε από τον διάλογο που ακολούθησε.
Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γονιών για τα παιδιά τους.
Και η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας, εκδήλωση με τίτλο: «Επιθετικότητα: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στην αντιμετώπιση του φαινομένου». Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διασύνδεσης των Κέντρων Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και Δήμου Τεμπών. Στην εκδήλωση ομιλήτριες ήταν οι κα. Δήμητρα Παπαστεργίου Ψυχολόγος MSc, υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, και Παναγιώτα Κούρτη κοινωνική λειτουργός MSc, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τεμπών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διευθυντές και καθηγητές των σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Μεριβάκης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ηλίας Καραμάνος.