Πάει για Μάρτη πιθανότατα η επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου

Αιτία της νέας καθυστέρησης οι συμψηφισμοί χρεών των αγροτών προς την εφορία που προκαλούν νέα εμπόδια στην καταβολή των χρημάτων

Η προσδοκία και των Τρικαλινών αγροτών για την λήψη των ποσών του ΕΦΚ πετρελαίου του 2015 και του 2016, τα οποία ανέμεναν το πρώτο 15νθημερο του Φεβρουαρίου εξανεμίστηκε.

Και οι Τρικαλινοί αγρότες, όπως εξάλλου και κι εκείνοι του συνόλου της χώρας θα πρέπει να δείξουν κι άλλη υπομονή, όπως εξάλλου κάνουν τα τελευταία χρόνια. Υπομονή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κι άλλων εβδομάδων, χωρίς να αποσαφηνίζεται πλήρως η ημερομηνία καταβολής, λήψης των ποσών που τους αντιστοιχούν.

Αιτία της νέας καθυστέρησης οι συμψηφισμοί χρεών των αγροτών προς την εφορία που προκαλούν νέα εμπόδια στην καταβολή των χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει στείλει το σχετικό πίνακα, αλλά φαίνεται ότι τελικά η δέσμευση του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, για πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τέλη Φλεβάρη, πιθανόν να μη τηρηθεί στο ακέραιο, αφού ενδέχεται η πληρωμή να γίνει Μάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της τελευταίας δόσης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ

Εν αναμονή για την συνδεδεμένη στο Βαμβάκι 

Εν αναμονή της συνδεδεμένης του βαμβακιού βρίσκονται πλέον οι αγρότες. Οι παραδόσεις της περσινής χρονιάς όπως είναι γνωστό ολοκληρώθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου και αμέσως μετά ξεκίνησε η επεξεργασία των στοιχείων.

Απομένει η συνδεδεμένη στο βαμβάκι, η οποία αναμένεται εντός του Μαρτίου χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι τα δηλωθέντα φέτος στρέμματα με βαμβακοκακαλλιέργεια ανέρχονται στα 2,4 εκατομ. στρέμματα περίπου, οπότε και η συνδεδεμένη θα ανέλθει περίπου στα 73 ευρώ το στρέμμα…