Πασχαλιάτικο και φιλανθρωπικό άρωμα έφερε στα Τρίκαλα το Κέντρο Χορού «Τρίκκη»

«Αιχμαλώτισαν» τα βλέμματα Τρικαλινών και επισκεπτών που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων τα μέλη 18 Συλλόγων που συμμετείχαν στην 6η Γιορτή Χορού – Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

H γιορτή διοργανώθηκε στην πόλη των Τρικάλων από το Κέντρο Χορού «Τρίκκη» με σκοπό την ενίσχυση με τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρικκαίων.

Η έναρξη της γιορτής κηρύχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε το πρωί της Κυριακής των Βαΐων. Εκατοντάδες κόσμου παραβρέθηκαν στις διήμερες εκδηλώσεις θαυμάζοντας το ταλέντο δεκάδων χορευτών που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα. Φυσικά η ανταπόκριση για προσφορά τροφίμων που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο υπήρξε μεγάλη, αποδεικνύοντας την ευαισθησία του κόσμου.

Για δυο ημέρες τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν 18 παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και δεκάδες χορευτές με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, τα τραγούδια, τους χορούς αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους. Σύλλογοι και χορευτές έδωσαν ένα ξεχωριστό, πασχαλινό χρώμα, στην γιορτή χορού που τείνει σε θεσμό για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: «ΤΡΙΚΚΗ» Κέντρο Χορού Τρικάλων Χορευτική Ομάδα Μορφωτικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ακραιφνίου «Ακραιφνείς», Χορευτική Ομάδα Πολιτιστικού- Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Το Γαϊτάνι», Λύκειον Ελληνίδων Άργους-Περιφερειακό Τμήμα Κουτσοποδίου – Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού Λεύκιππος, Χορευτικός Όμιλος Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Προχώματος «Ο Οδυσσέας», Χορευτική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Αργαλαστής «Τα Σπάλαθρα», Χορευτικό Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, Θεσσαλονίκης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», Χορευτικό Δήμου Κηφισιάς, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος «Αντάμωμα» – Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λαγκαδά, Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Τμήμα παραδοσιακών χορών Ζίτσας Χορευτικός πολιτιστικός σύλλογος «Μέθεξις».