Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο το Γριζάνο

Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα  οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που πλέον αποτελούν θεσμό για την τοπική κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή

Πανηγυρίζει και τιμά την εορτή του Αγίου Πνεύματος το δημοτικό διαμέρισμα του Γριζάνου του Δήμου Φαρκαδόνας. Εκδηλώσεις που αναμένονται με ενδιαφέρον τόσο από τους κατοίκους, όσο και από δημότες άλλων χωριών του Δήμου. Μια διοργάνωση που τείνει σε θεσμό και κυριαρχείται από διασκέδαση και άφθονο κέφι.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν το απόγευμα στις 07:30  με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’  αρτοκλασίας στο φερώνυμο Ναό της Αγίας Τριάδας Γριζάνου. Λίγο αργότερα και με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων αναμένεται η διεξαγωγή των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία του χωριού στην οποία θα παρουσιαστούν χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Βλύζας».

Στην διάρκεια των αποψινών  εκδηλώσεων  θα προσφερθεί παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά του Αχιλλέα Λίτσιου, ενώ οικονομικά θα συνδράμει και ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο ανήμερα του Αγίου Πνεύματος με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Αχιλλέας Κακαδιάρης απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους του χωριού και στους συνδημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις να προσευχηθούν και να διασκεδάσουν μουσικά και παραδοσιακά μιας θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα.

Εν τω μεταξύ την παραμονή της εορτής στην κεντρική ταβέρνα «Βάγχος» οι κάτοικοι  και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν  και την λαϊκοδημοτική ορχήστρα του συντοπίτη μας Σάκη Κοντονάσιου..