Έσμιξαν πριν τις εξετάσεις και το καλοκαίρι μαθητές κι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Συναντήθηκαν στο Φρούριο το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιώντας ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς που τελείωσε και το διασκέδασαν έως αργά μακριά από τα άγχη των παραδόσεων και της μελέτης

Ήταν όλοι εκεί μιας και οι οδηγίες που είχαν δοθεί ήταν απολύτως σαφείς. «Οι απουσίες σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνται». Οι απουσιολόγοι των τμημάτων έλαβαν θέση στην είσοδο της καφετέριας του Φρουρίου και οι καθηγητές αυτή την φορά δεν κρατούσαν βιβλία, αντιθέτως παραμέρισαν τις παραδόσεις των μαθημάτων κι ήρθαν κι εκείνοι με τη σειρά τους να γίνουν ένα με τους μαθητές τους.

Η μεγάλη αυτή η εισαγωγή για τους μαθητές και τους καθηγητές του 1ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων, οι οποίοι γιόρτασαν την λήξη των μαθημάτων τους. Είπαν να συσφίξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους, να χαλαρώσουν πριν ξεκινήσουν την προετοιμασία για τις προαγωγικές εξετάσεις και φυσικά για εκείνους της τέταρτης τάξης, τις πανελλήνιες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης.

Η συνάντηση τα είχε όλα. Κυρίως έφερε στην επιφάνεια τα συναισθήματα χαρμολύπης που νιώθουν σήμερα οι μαθητές. Από την μια, χαρά που σε λίγο τα άγχη της καθημερινής μελέτης ολοκληρώνονται και θα υπάρχει καιρός για εν μέρει ξεκούραση, μιας και το πρόγραμμα δεν θα έχει πρωινή εργασία, απογευματινή παρακολούθηση μαθημάτων και βραδινή μελέτη. Από την άλλη λύπη μιας και το σύνολο των μαθητών έγινε ένα με το σχολείο, με τους συμμαθητές, με τους καθηγητές. Στην εκδήλωση ο λόγος δεν περιστράφηκε μόνο γύρω από το διάβασμα και τις εξετάσεις. Αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία οι μαθητές να θυμηθούν ευχάριστα γεγονότα αλλά και κάποια δυσάρεστα της χρονιάς, να γελάσουν, να λυπηθούν μέσα από ένα σύντομο απολογισμό.

Είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν ευχές για τις εξετάσεις και το καλοκαίρι που έρχεται.

Πλέον όλα είναι έτοιμα για τις απολυτήριες εξετάσεις. Φυσικά τα σχέδια ξεκίνησαν και για τις καλοκαιρινές διακοπές που βρίσκονται προ των πυλών.

Καλό καλοκαίρι και του χρόνου όλοι μαζί με νέους στόχους…