Πανέτοιμη η ΔΔΕ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ευχή της διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Ελένης Ξυνοπούλου, η σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και παραγωγική για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με την ευχή η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και παραγωγική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, κηρύσσεται την Δευτέρα το πρωί η έναρξη του σχολικού έτους και για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων.

Τις προηγούμενες εβδομάδες και μέχρι και το αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Ελένη Ξυνοπούλου, έχοντας στο πλευρό της, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τόσο της διεύθυνσης, όσο και των σχολείων του νομού, εργάστηκε θα έλεγε κανείς νυχθημερόν για να φέρει εις πέρας όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής είχε την τελευταία επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για το συντονισμό και την διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών.

Πλέον όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία από την Δευτέρα με την διευθύντρια να εκτιμά ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, λαμβανομένου των εντολών και τηρώντας κατά γράμμα τις εγκυκλίους για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και μαθητών έναντι της πανδημίας.

Σε τοπικό επίπεδο και σύμφωνα με την διευθύντρια τα κενά έχουν καλυφτεί εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Την φετινή χρονιά και μετά από αρκετά χρόνια διορίστηκαν μόνιμοι 33 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων ενώ σε πρώτη φάση στο δυναμικό της ΔΔΕ εντάχτηκαν 58 αναπληρωτές. Στις επόμενες φάσεις αναμένεται στο νομό Τρικάλων να προσληφθούν επιπλέον 142 αναπληρωτές διαφόρων ειδικοτήτων με τον συνολικό αριθμό να αγγίξει τους 200.

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά. Η φετινή χρονιά κρύβει πολλές προκλήσεις με την εφαρμογή νέων προγραμμάτων από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο. Κι αυτή τη χρονιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της τήρησης μέτρων κατά της πανδημίας. Το ένα κομμάτι αφορά στην ασφάλεια των εκπαιδευτικών και το δεύτερο, και πιο σημαντικό, στην ασφάλεια των παιδιών που μας εμπιστεύονται οι γονείς. Θέλω να ευχηθώ σ’ όλους μία καλή και ήρεμη σχολική χρονιά. Θέλω όλοι να γνωρίζετε πως θα σταθώ αρωγός και αυτή τη χρονιά στην προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.», σημείωσε η κα Ξυνοπούλου.

Τέλος και σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών σε επίπεδο νομού έχει εμβολιαστεί το 87% ενώ το υπόλοιπο μέρος ανήκει σε εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει ή αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας και δεν δύναται να εμβολιαστούν. Ένας ελάχιστος ως μηδαμινός αριθμός καθηγητών ανήκει σε εκείνους που δεν ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν.