Το τελευταίο διάστημα ο διευθυντής της τοπικής διεύθυνσης κ. Χρήστος Τρικάλης, μαζί με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς φρόντισαν ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος για την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες από τη Δευτέρα για 7.780 Τρικαλινούς μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Σύμφωνα με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων ο αριθμός νηπίων και προνηπίων στο νομό Τρικάλων ανέρχεται στα 1.545 παιδιά και στα δημοτικά σχολεία 5.898 παιδιά.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» οι προετοιμασίες για την νέα σχολική χρονιά ολοκληρώθηκαν από πλευράς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων. Το τελευταίο διάστημα ο διευθυντής της τοπικής διεύθυνσης κ. Χρήστος Τρικάλης, μαζί με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς φρόντισαν ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος για την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Το πέτυχαν από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, καθώς όλοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους ενώ δόθηκαν και οι απαραίτητες κατευθύνσεις για την ασφαλή προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών κατά της πανδημίας.

Σε τοπικό επίπεδο σύμφωνα με τον κ. Τρικάλη, ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και δεν υπάρχει κανένα απολύτως κενό σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Την φετινή χρονιά μετά από πολλά χρόνια έγιναν 5 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα, ενώ προσήλθε το 95% των ωρομισθίων που είχε αιτηθεί η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Τρικάλης εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά την διασποράς του κορονοϊού.

«Στόχος μας τη φετινή χρονιά είναι να διασφαλιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση, η οποία έλειψε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς για ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Με την τήρηση των μέτρων, αλλά ταυτόχρονα και την προσοχή μαθητών και εκπαιδευτικών και την λήψη μέτρων από πλευράς όλων των εμπλεκόμενων, θεωρώ ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξουν προβλήματα.

Σε θέμα εμβολιασμού εκπαιδευτικών στο νομό Τρικάλων, σύμφωνα με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει εμβολιαστεί το 80% των εκπαιδευτικών. Ένα ποσοστό της τάξης του 10% έχει νοσήσει με κορονοϊό και μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί με την διαδικασία να μετατίθεται μελλοντικά ενώ ένα 10% δεν έχει εμβολιαστεί.

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο με την διενέργεια τεστ ανά εβδομάδα, ενώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα χρειαστεί πιστοποιητικό νόσησης αλλά εμβολιασμού. Σε τεστ θα υποβάλλονται και οι μαθητές ανά εβδομάδα για την ασφαλή προσέλευση στα σχολεία.

Γενικά στο νομό Τρικάλων, όπως σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Τρικάλης η κατάσταση θεωρείται πολύ καλή μιας και τα περισσότερα τμήματα είναι κάτω των 20 παιδιών, ενώ άνω των 20 παιδιών είναι μικρός αριθμός κυρίως σε σχολεία εντός της πόλης.