Ουδέν νεότερο για τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των σεισμοπαθών του Δήμου Φαρκαδόνας

Σχετική ερώτηση και μισή απάντηση έλαβε το κόμμα της Ελληνικής Λύσης στην Βουλή των Ελλήνων και στα αρμόδια Υπουργεία

Η περιοχή της Φαρκαδόνας και οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις οικοσκευών και μικρών ζημιών, της συνέχειας της αποστολής λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες που έχουν κριθεί ακατάλληλες προς χρήση, καθώς και στην πίστωση των προκαταβολών για την αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια, αποτέλεσαν το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε στην Βουλή το κόμμα της Ελληνικής Λύσης.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης 8 μήνες μετά τους σεισμό καθυστερούν οι αποζημιώσεις των σεισμοπαθών της Τοπικής Κοινότητας  Ζάρκου, του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς και των περιοχών του Γριζάνου και της Φαρκαδόνας. Πέραν του βοηθήματος των 600 ευρώ, που έλαβαν όλοι οι σεισμοπαθείς, τις πρώτες μέρες, έκτοτε, καμία άλλη ενίσχυση δεν έχει δοθεί, ειδικά σε όσους διαμένουν στα κοντέινερ των σεισμόπληκτων καταυλισμών.  Επιπλέον, στις οικίες και στους επαγγελματικούς χώρους που κρίθηκαν ακατάλληλοι και τους οποίους αναγκαστικά οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζουν να αποστέλλουν κανονικά λογαριασμούς με πάγια και δημοτικά τέλη.

Αν και η ερώτηση κατατέθηκε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, η απάντηση που δόθηκε στην Ελληνική Λύση, ήρθε μονάχα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας «στα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σας ενημερώνουμε ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. συστηματικά και με κάθε ευκαιρία επιδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία, ιδιαίτερα δε προς τις ευπαθείς ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό έχει θεσπίσει πολιτική διακανονισμών, η οποία λαμβάνει υπόψη της τα χαρακτηριστικά του κάθε τμήματος πελατών και επανεξετάζει τους όρους που τους συνοδεύουν.».