Στη μάχη κατά της πανδημίας Νοσοκομείο και Περιφέρεια

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σε διαρκή συνεργασία και επαφή με τον διοικητή της ΥΠΕ Φ. Σερέτη και τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γρηγορίου για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης στο νομό Τρικάλων  

Δύσκολες είναι οι ώρες και οι καταστάσεις που βιώνει τα τελευταία 24ωρα ο νομός Τρικάλων σχετικά με την διασπορά του κορονοϊού σ’ όλο το φάσμα. Το νοσοκομείο Τρικάλων βρίσκεται στα όρια του, καθώς οι νοσηλείες των ασθενών, συνεχώς και μέρα με την μέρα, αυξάνονται.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερεικαή Ενότητα Τρικάλων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε αγαστή συνεργασία με το Νοσοκομείο Τρικάλων προσπαθούν προκειμένου να δώσουν λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν με την αύξηση των νοσηλειών.

Σε αυτές τις προσπάθειες αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, τονίζοντας ότι Νοσοκομείο Τρικάλων και Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερα πιεστική κατάσταση.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της πανδημίας, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας να καλείται να αντιμετωπίσει μία ιδιαίτερα πιεστική κατάσταση. Η προσπάθεια που γίνεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά και τα Κέντρα Υγείας του Νομού είναι τιτάνια, με το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, αλλά και το σύνολο του προσωπικού να δίνει για μία ακόμη φορά με αυταπάρνηση τη μάχη για να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, που χρειάζονται τις υπηρεσίες τους», τόνισε ο κ. Μιχαλάκης για να αναφερθεί στη συνεργασία που αναπτύσσεται με το Νοσοκομείο Τρικάλων.

«Ασφαλώς, δεν μπορεί να μην επισημανθεί ο κομβικός ρόλος του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνου Γρηγορίου, που σε συνεργασία με το προσωπικό του Ιδρύματος, με άμεσες και κομβικές αποφάσεις, έχει καταφέρει να διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία του, παρά τις πολύ πιεστικές συνθήκες.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχουν μπει μπροστά και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των ανθρώπων του ΕΣΥ. Με συνεχείς παρεμβάσεις και ουσιαστικά έργα στήριξης της Δημόσιας Υγείας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αποδεικνύει στην πράξη πως αυτή τη στιγμή η Υγεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια.», πρόσθεσε.

Ήδη μετά τα αυξημένα κρούσματα και τις νοσηλίες παραχωρήθηκαν 19 κλίνες από την κλινική αποκατάσταση ενώ βρίσκονται σε επαφή και με το Κέντρο «Animus» στην Λάρισα για διάθεση κλινών αν χρειαστεί.

«Σε αγαστή συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τον Διοικητή κ. Φώτη Σερέτη, γίνονται στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ, με μία διαδικασία που εξελίσσεται καθημερινά. Ταυτόχρονα η Περιφέρεια συνεχίζει τον προγραμματισμό της με έργα αναβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, με ένα «ζωντανό» σχεδιασμό που συνεχώς ενισχύεται, ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Όμως, στην προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να μην συμβάλλει και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας. Η παραχώρηση ξεχωριστής πτέρυγας 19 κλινών για την φιλοξενία περιστατικών Covid 19 από την κλινική «Αποκατάσταση», αποτελεί παράδειγμα και ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη της κλινικής και γιατρό κ. Περικλή Στοφόρο για την άμεση ανταπόκρισή του. Σε αυτή τη μάχη άλλωστε, το γνωρίζουμε όλοι πως δεν περισσεύει κανείς.».

Τέλος η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και όλους τους αρμόδιους φορείς, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Θα συνεχίσει να βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα, σε όλες τις Δομές Υγείας του Νομού, στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στον Τρικαλινό πολίτη.