Προβλέπεται άγριο Σαββατοκύριακο για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

«Φράκαρε» από ασθενείς κορονοϊού η ΜΕΘ και οι κλινικές με τους γιατρούς να κάνουν τα ανθρωπίνως δυνατά για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση

Δραματικές ώρες βιώνει το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων από την αύξηση των νοσηλειών ασθενών κορονοϊού. Καθημερινά από τα τέλη της περασμένη εβδομάδας τα περιστατικά αυξάνονται με δραματικό τρόπο, με αποτέλεσμα πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συγκεκριμένα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού και η κλινικές covid να γεμίζουν και να μην χωράνε νέους ασθενείς.

Την δραματική κατάσταση που βιώνει ο νομός αλλά ταυτόχρονα και το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας, περιέγραψε το πρωί της Παρασκευής στο Ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6 και στην συνάδελφο Ευαγγελία Σωτηρίου, ο γιατρός Στέφανος Τσουβράκας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ζούμε ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες, μιας και το πρωί της Παρασκευής το νοσοκομείο Τρικάλων ξημέρωσε χωρίς κανένα ελεύθεροι κρεβάτι.

«Ζούμε πολύ δύσκολες μέρες, ξημερώσαμε χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ούτε στη ΜΕΘ ούτε στις απλές κλίνες covid. Ενημερωθήκαμε ότι έχει και επίσημα υπογραφεί η σύμβαση με την κλινική «Αποκατάσταση» και ξεκινάμε τώρα τη διαδικασία μεταφοράς των 6 πρώτων περιστατικών που μπορούν εκεί να μεταφερθούν, ώστε να αποσυμφορηθεί όσο γίνεται το ΓΝΤ.», τόνισε ο κ. Τσουβράκας.

Ο γιατρός μίλησε για μια σημαντική ελάφρυνση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες και τα περιστατικά. Βέβαια η προσοχή της διοίκησης και των γιατρών στρέφεται στο Σαββατοκύριακο, με το γιατρό να κάνει λόγο για ένα «άγριο Σαββατοκύριακο.

«Είναι μια σημαντική ελάφρυνση για εμάς το να ξέρουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάνε εκεί και άλλα περιστατικά αν χρειαστεί. Η αγωνία όλων είναι τι ακριβώς θα συμβεί το Σαββατοκύριακο κι αν θα υπάρξει τέτοια πίεση που τα πράγματα θα γίνουν ασφυχτικά και οι γιατροί αναγκαστούν να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Αυτή τη στιγμή έχουμε στην κλινική covid 87 νοσηλευόμενους και 12 στη ΜΕΘ, και δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα. Προβλέπεται ένα άγριο Σαββατοκύριακο.», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Τσουβράκας.