Οι κραιπάλες του Πάσχα έστειλαν πολλούς στο γιατρό

Με τηλέφωνα σε γιατρούς αλλά και επισκέψεις σε ΚΥΦ για να αντιμετωπιστούν προβλήματα από την πολυφαγία

Οι κραιπάλες του Πάσχα ήρθαν να προκαλέσουν προβλήματα σε πολλούς Φαρκαδόνιους. Κι αυτό φάνηκε τόσο από τις επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και στους ιδιώτες γιατρούς, όσο και από τα τηλέφωνα που δέχτηκαν οι επιστήμονες της Υγείας.

Τα περιστατικά λίγο ως πολύ γνωστά για μια ακόμη γιορτινή περίοδο. Εμετοί, διάρροιες, γενική αδιαθεσία και πονοκέφαλοι ήταν από τα κυρίαρχα συμπτώματα από το βράδυ του Πάσχα και μετέπειτα.

Πολλοί υπό το φόβο του κορονοϊού επέλεξαν να έρθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους εφημερεύοντες γιατρούς του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, αλλά και με τους ιδιώτες γιατρούς, μεταφέροντας τη συμπτωματολογία και ζητώντας είτε συμβουλές, είτε φαρμακευτική αγωγή.

Δεν ήταν όμως και λίγοι εκείνοι, οι οποίοι λόγω των σοβαρών συμπτωμάτων αποφάσισαν να επισκεφτούν το Κέντρο Υγείας για να εξεταστούν από γιατρό. Σε κάποιες των περιπτώσεων οι γιατροί έκριναν αναγκαία την παραμονή των ασθενών στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας παρέχοντας ορούς για να απομακρύνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης.

Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης στο ΚΥΦ προσερχόταν περαστικά που σχετιζόταν με την πολυφαγία των ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των πολιτών που παρουσίασαν υποτροπιασμό είχε προχωρήσει σε πολυήμερη νηστεία ακόμη και 50 ημερών που συνέβαλε στην εμφάνιση των συμπτωμάτων (κυρίως με γαστρεντερίτιδες) μετά το απότομο φαγητό.

KRINI LIVE