Νέο Μνημείο Ηρώων τοποθετήθηκε στην πλατεία της Κρήνης

Η τοπική κοινότητα κατέθεσε αίτημα προς το Δήμο για την αντικατάσταση του Μνημείο Ηρώων, αίτημα που έγινε δεκτό, ξεκινώντας άμεσα η απομάκρυνση του παλιού και η τοποθέτηση του νέου σε άλλο σημείο της πλατείας

Την κεντρική πλατεία της κοινότητας Κρήνη του Δήμου Φαρκαδόνας κοσμεί το νέο Μνημείο Ηρώων. Το παλιό που είχε τοποθετηθεί προ ετών στο σημείο της πλατείας, είχε υποστεί φθορές από την πολυκαιρία ενώ βρισκόταν σε χώρο που εμπόδιζε στην διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων που διεξαγόταν στο χωριό.

Σύμφωνα με το «KriniLive.gr» η τοπική κοινότητα κατέθεσε αίτημα προς το Δήμο για την αντικατάσταση του Μνημείο Ηρώων, αίτημα που έγινε δεκτό, ξεκινώντας άμεσα η απομάκρυνση του παλιού και η τοποθέτηση του νέου σε άλλο σημείο της πλατείας.

Πρόεδρος της κοινότητας κ. Σπύρος Μάγγος και τοπικό συμβούλιο ευχαριστούν το Δήμο για την συνεργασία που αναπτύχθηκε για την τοποθέτηση του νέου Μνημείο το οποίο θα αποτελέσει σημείο φόρου τιμής για τους πεσόντες της κοινότητας για την ελευθερία της πατρίδας.

«Το παλιό μνημείο είχε υποστεί φθορές από την πολυκαιρία, γεγονός που μας ώθησε να αιτηθούμε την αντικατάσταση. Το Μνημείο Ηρώων βρισκόταν σε κεντρικό σημείο του χωριού και σαφώς η ζημιές και οι φθορές που αντιμετώπιζε το έκαναν να χάνει την σημαντική αξία του για το χωριό μας και την πατρίδα γενικότερα. Το αίτημα έγινε δεκτό και πλέον καμαρώνουμε για την ομορφιά του νέου. Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί φόρο τιμής στους πεσόντες του χωριού μας που αγωνίστηκαν για την δική μας ελευθερία και κατ΄ επέκταση του έθνους μας», σημείωσε ο πρόεδρος ευχαριστώντας όσους συνέβαλλαν για να αποκτήσει σάρκα και οστά το αίτημα.