Υψηλό χαρακτήρισαν το ποσό δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φαρκαδόνας, ζητώντας τα χρήματα να διατεθούν σε άπορες οικογένειες

Ο προγραμματισμός και η δαπάνη των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στην έδρα και στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου προκάλεσε για μια ακόμη φορά τις αντιδράσεις μέρους δημοτικών συμβούλων.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας το βράδυ της Δευτέρας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μιας και υπήρξαν αντίθετες απόψεις, ως προς το σκέλος της δαπάνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ηλία Καραμάνου, το συνολικό κόστος των Αποκριάτικων εκδηλώσεων για την Κυριακή των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, ανέρχεται στο ποσό των 35.000 ευρώ. Από τα προαναφερόμενα χρήματα το ποσό των 8.000 ευρώ θα διατεθεί για την αγορά υλικών, μουσική και μικροφωνικές, 10.000 ευρώ για την αγορά και παρασκευή των νηστίσιμων εδεσμάτων, 2.000 ευρώ για την αγορά στολών και 15.000 ευρώ για την αγορά αρμάτων, τα οποία θα κατέχει μελλοντικά ο Δήμος για παρόμοιες εκδηλώσεις.

Την αρχή των διαφωνιών, ως προς τις εκδηλώσεις, αλλά και τη διάθεση του συγκεκριμένου ποσού, άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Φιλιππίδης.

«Δεν συμφωνώ με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, τους μάγους και τους κλόουν. Προτιμώ αυτά τα χρήματα να διατεθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου», ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, υπογραμμίζοντας ότι αν θα ψηφιστεί το συγκεκριμένο θέμα θα αποχωρούσε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Έντονα διαφώνησε ο κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου από πλευράς συμπολίτευσης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τις εκδηλώσεις στα χωριά.

«Υπάρχει κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Είναι εκδήλωση που εξυπηρετεί συγκεκριμένα άτομα. Αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη και σκορπάμε τα χρήματα κατά το δοκούν. Συμφωνώ με τις εκδηλώσεις αλλά όταν υπάρχει πλεόνασμα στα ταμεία. Είστε φορομπήχτες κι έχετε γίνει χειρότεροι από τον Τσίπρα», ανέφερε εντόνως ο κ. Παπαγεωργίου.

Στις οικονομικές ανάγκες των πολιτών που αδυνατούν ακόμη και για τα βασικά μίλησε ο κ. Κοσμάς Νικολός, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

«Σήμερα υπάρχουν οικογένειες που πεινάνε. Ο κόσμος έχει ανάγκη από χρήματα. Να σφίξουμε το χέρι. Τέρμα τα κουβαρνταλίκια», τόνισε ο κ. Νικολός.

Ναι αλλά με την προϋπόθεση να αγοραστούν λιγότερα καρναβαλικά άρματα, είπε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Βασίλης Αγγέλης.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μια και μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Παπαγεωργίου, Γ. Μακρής, Β. Αυγελής, Χ. Φιλιππίδης και Κ. Νικολός.