Χωρίς τη Σημαία για πρώτη φορά προσήλθαν στην εκκλησία τα Δημοτικά Σχολεία της Φαρκαδόνας

Το γεγονός σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από Φαρκαδόνιους και τον εφημέριο της Δημοτικής Κοινότητας π. Αθανάσιο Κούτσια κατά τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Ημέρα γιορτής η σημερινή και για τα σχολεία της Φαρκαδόνας, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί τίμησαν τους προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, Τρεις Ιεράρχες.

Οι μαθητές τίμησαν τους τρεις Ιεράρχες: Βασίλειο το Μέγα, Γρηγόριο το Θεολόγο και Ιωάννη το Χρυσόστομο που η Εκκλησία μας τιμάει στις 30 Ιανουαρίου για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα και ανακηρύχτηκαν Άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας.

Οι μαθητές το πρωί εκκλησιάστηκαν και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους «τρεις μέγιστους φωστήρες», που ορθόδοξα ερμήνευσαν το Ευαγγέλιο του Χριστού, διέδωσαν το λόγο του, μελέτησαν τις ανθρώπινες επιστήμες σε μεγάλο βαθμό και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Πνευματικά, προσωπικά, κοινωνικά, οικονομικά.

Ωστόσο ο εορτασμός στην Φαρκαδόνα ήρθε να δημιουργήσει σχόλια καθώς τα δύο σχολεία της Φαρκαδόνας μετέβησαν στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας, χωρίς την Σημαία, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση η σημερινή ημέρα αποτελούσε αργία. Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση οριζόταν η διεξαγωγή εκδηλώσεων που θα αποφασιζόταν και θα αναλάμβαναν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Σύλλογος Διδασκόντων των δύο Δημοτικών Σχολείων Φαρκαδόνας αποφάσισαν τον προαιρετικό εκκλησιασμό ενώ δεν τέθηκε θέμα να δοθούν οι Σημαίες σε κάποιους μαθητές. Αποτέλεσμα τα σχολεία να μεταβούν στην εκκλησία χωρίς την Ελληνική Σημαία με τους τρεις Ιεράρχες.

Το γεγονός προκάλεσε την έκπληξη αρκετών Φαρκαδόνιων, όπως επίσης και του εφημέριου του Ναού, π. Αθανάσιου Κούτσια.

Ο ιερέας στην εικόνα των μαθητών χωρίς τη Σημαία, ρώτησε από το Άγιο Βήμα που είναι η Σημαία αλλά δεν λάμβανε απάντηση.

Στο γεγονός αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων «Με λυπεί το γεγονός καθώς χάνουμε αξίες, χάνουμε τα ιδανικά».

Οι εκδηλώσεις στη Φαρκαδόνα και στα χωριά κορυφώθηκαν αργά το πρωί με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας