Μοναχικά αλλά παραδοσιακά γιόρτασαν το Πάσχα οι Φαρκαδόνιοι

Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό από πολλές απόψεις, εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο δεν έχασε την παραδοσιακή του αίγλη

«Πάσχα το μέγα το ιερώτατον, Χριστέ, ω Σοφία και Λόγε του Θεού και δύναμις, διδού ημίν εκτυπώτερον του μετασχείν εν τη ανεσπέρω ημέρα της Βασιλείας σου».

Μοναχικά αλλά άκρως παραδοσιακά γιορτάζουν από το πρωί της Κυριακής το Πάσχα οι Φαρκαδόνιοι.

Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό από πολλές απόψεις, εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο δεν έχασε την παραδοσιακή του αίγλη. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα οι ψησταριές πήραν φωτιά και λίγο αργότερα τα αμνοερίφια και τα λοιπά εδέσματα άρχισαν να ευωδιάζουν. Οι αυλές την φετινή χρονιά δεν γέμισαν από συγγενείς και φίλους λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο οι ιδιοκτήτες των οικιών με την συντροφιά των οικογενειών τους γιόρτασαν την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Τα τραπέζια στρώθηκαν και τα μεζεδάκια συντρόφευαν την μπίρα, το κρασάκι και το τσιπουράκι μέχρι να ψηθεί ο οβελίας. Ευχή όλων, το επόμενο Πάσχα, να γιορταστεί χωρίς περιορισμούς με υγεία και αντάμα με παιδιά και συγγενείς, οι οποία σήμερα είναι μακριά μας.

Εντωμεταξύ από νωρίς το πρωί της Κυριακής στο καθήκον για μια ακόμη μέρα βρήκε και τους αστυνομικούς του Α.Τ. Φαρκαδόνας, οι οποίοι περιπολούσαν σε όλα τα χωριά του Δήμου αλλά και στο εθνικό δίκτυο για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Οι περιπολίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ οι παραβάτες διώκονται με πρόστιμα.

KRINI LIVE