Συγκινητική η εικόνα που διαμορφώθηκε το βράδυ της Αναστάσεως στα μπαλκόνια των οικιών των κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας

Συγκινητική η εικόνα που διαμορφώθηκε το βράδυ της Αναστάσεως στα μπαλκόνια των οικιών των κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας, οι οποίοι με κεριά άκουσαν τις καμπάνες των Ναών να αναγγέλλουν την Ανάσταση του Χριστού

«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτο, θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».

Σε εκκλησίες μετατράπηκαν το βράδυ της Αναστάσεως η πλειονότητα των οικιών του Δήμου Φαρκαδόνας. Κάτοικοι των 18 κοινοτήτων βγήκαν στα μπαλκόνια των οικιών τους για να λάβουν το Αναστάσιμο Μήνυμα του Κυρίου μας. Κρατώντας κεριά στα χέρια άκουσαν μακριά από τις εκκλησίες τις καμπάνες των Ναών που σήμαναν χαρμόσυνα αναγγέλλοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Πραγματικά μια εικόνα που προκαλούσε συγκίνηση καθώς μετά από δυο αιώνες οι εκκλησίες παρέμειναν κλειστές λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοπϊού.

«Αναστάς ο Ιησούς από του Τάφου καθώς προείπε έδωκε ημίν την αιώνιο ζωή και το μέγα έλος».

Οι εκκλησίες των χωριών της Φαρκαδόνας παρότι έμειναν έρημες από πιστούς φωτίστηκαν με τους ιερείς σε Ναούς και Μονές να τελούν την πρώτη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη».

Ευχή όλων αυτή η περιπέτεια να τελειώσει όσο το δυνατό γρηγορότερα και να βγούμε όλοι υγιείς και δυνατοί.

KRINI LIVE