Μια μοναδική εμπειρία έδωσε το ΚΑ1 ERASMUS+ στους μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

Επισκέφτηκαν τη Ρώμη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα για όλες τις ηλικίες – Μια πρόσκληση για την εκκίνηση ή την επανεκκίνηση της επαγγελματικής ζωής»

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μαθητές και καθηγητές του 1ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων. Μια εμπειρία που προήλθε με αφορμή το ταξίδι στη Ρώμη, στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΑ1 ERASMUS+ με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα για όλες τις ηλικίες – Μια πρόσκληση για την εκκίνηση ή την επανεκκίνηση της επαγγελματικής ζωής».

Κατά την επίσκεψη μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στο δημαρχείο της Ρώμης, ενώ ανέπτυξαν επαφές και συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς φορείς της «Αιώνιας Πόλης», καθώς επίσης και με μέλη εκπαιδευτικών κοινοτήτων, που εκπροσωπούν το εν λόγω πρόγραμμα.

Η συνάντηση με τον προσωπικό σύμβουλο της Δημάρχου Virginia Razzι κ. Emmanuelle Falasca, υπήρξε άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική καθώς και τιμητική αφού δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να αφουγκραστούν τον παλμό των συνεδριάσεων της αίθουσας «Ιούλιος Καίσαρας» στο Καπιτώλιο της Ρώμης. Οι συνοδοί καθηγητές κ. Χαντζιάρας Κώστας, Λάσκος Στέλιος αλλά και οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν σε όλο το Καπιτώλιο από τον κ. Falasca γνώστη της Ελληνικής Γλώσσας αλλά και λάτρη της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού ο υπεύθυνος της αποστολής κ. Χαντζιάρας Κώστας απέδωσε ένα αναμνηστικό της πόλης των Τρικάλων εστιάζοντας σε κάποιες καινοτομίες της πόλης των Τρικάλων με την πόλη που κράτησε κάποτε τα σκήπτρα της παγκόσμιας ιστορίας και που και σήμερα είναι γεμάτη μεγαλοπρέπεια και ομορφιά. Αναμνηστικό δόθηκε και από την κα Κούζα Χρύσα εθελόντρια της «ΦΛΟΓΑΣ» του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες, σταλμένο από το τοπικό παράρτημα. Η κα Κούζα ενημέρωσε για το σκοπό, το έργο και την προσφορά του Συλλόγου Πανελλαδικά, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες της Δημάρχου σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς. Μεταξύ των μαθητών βρέθηκε και η κα Παππά Μαρία Προϊσταμένη Α του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Τρικάλων η οποία με την σειρά της ενημέρωσε για το έργο του τοπικού παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εντυπωσιασμένοι αλλά και απογοητευμένοι ταυτόχρονα στο μυαλό όλων ήρθε η φράση του Οράτιου “Graecia capta ferum victorem cepit et artis intulit agresti Latio” (“Η κατακτημένη Ελλάδα κατέκτησε τον νικητή και έφερε τις τέχνες της στον αγροίκο Λάτιο”).