Το δρόμο για τα χωριά έλαβαν τα τρακτέρ

Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης και στο νομό Τρικάλων οι αγροτικές κινητοποιήσεις που διήρκησαν δυο ολόκληρες εβδομάδες

Μετά από δύο εβδομάδες παρουσίας στους δρόμους και συγκεκριμένα στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 στο ύψος του Μεγαλοχωρίου, οι αγρότες των Τρικάλων, ταυτόχρονα και της Φαρκαδόνας, μετά από κοινή απόφαση που ελήφθη από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, αναχώρησαν το πρωί της Τρίτης για τα χωριά τους.

Οι αγρότες σ’ όλη τη χώρα που συντάχτηκαν με τις θέσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έθεσαν τέλος στις φετινές κινητοποιήσεις, οι οποίες σύμφωνα με την πλειονότητα των ιδίων πέρασαν αθόρυβα. Αθόρυβα μιας και η συμμετοχή ακόμη και στα παλιά «στρατηγία» νομών, υπήρξε μικρή. Και σε τοπικό επίπεδο, αν συμπεριλάβει κανείς τον αριθμό των ενεργών αγροτών και κτηνοτρόφων, η συμμετοχή δεν υπήρξε απλά μικρή, αλλά χαρακτηρίστηκε από πολλούς μηδαμινή, μιας και στο συγκεκριμένο σημείο συγκεντρώθηκε μετρημένα τρακτέρ.

Τόσο οι Τρικαλινοί αγρότες, όσο και οι συνάδελφοί τους που συμμετείχαν στις φετινές κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν πλέον τον αγώνα τους με άλλες μορφές.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ταυτόχρονα και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» καλεί σήμερα όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συνεχίσουν τον αγώνα με πολλές και διάφορες μορφές πάλης, χωρίς αυταπάτες για την κυβερνητική πολιτική που συναποφασίζουν με τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας.

Στις 21 Φλεβάρη 2018, ημέρα που, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, οι πλειστηριασμοί γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικοί, θα οργανώσουν, συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σ’ όλη τη χώρα, όπου μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα απαιτήσουν: Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και “κούρεμα” του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Την Κυριακή 11 Μάρτη, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα οργανώσει συλλαλητήριο στο Κιλελέρ, για να τιμηθεί η 108η επέτειος της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων.