Οι μαθητές του γυμνασίου Οιχαλίας ενημερώθηκαν από ειδικούς για τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους και τις επιλογές που καλούνται να επιλέξουν

Μετά το γυμνάσιο τι; Η συγκεκριμένη απορία βασανίζει πολλούς από της μαθητές της γ΄ τάξης γυμνασίων που πλέον εισήλθαν στην τελική ευθεία και θα πρέπει να αποφασίσουν μαζί με τους γονείς τους το δρόμο που θα ακολουθήσουν. Αν δηλαδή μεταπηδήσουν στην γενική λυκειάκη κατεύθυνση ή θα επιλέξουν το τεχνικό λύκειο και κάποια τεχνική σχολή που θα τους ανοίξει το δρόμο της μελλοντικής επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η απόφαση είναι δύσκολη, τόσο για τους γονείς, όσο και για τους μαθητές καθώς αντιλαμβάνονται το κορεσμό σε διάφορες σχολές και την ανεργία που μαστίζει τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους.

Ωστόσο στην παρούσα φάση η ενημέρωση θεωρείται κάτι περισσότερο από αναγκαία ώστε οι μαθητές να επιλέξουν το σωστό δρόμο.

Ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο γυμνάσιο Οιχαλίας προκειμένου οι μαθητές να πληροφορηθούν για το δρόμο που θα επιλέξουν σε λίγους μήνες.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Οιχαλίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους δρόμους που ανοίγονται μετά την αποφοίτησή τους από την κ. Σοφία Μπουντούρη, υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) ν. Τρικάλων.

Συγχρόνως καθηγητές του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας των τμημάτων Οικονομίας, Μηχανολογίας και Γεωπονίας παρουσίασαν στους μαθητές τα προγράμματα σπουδών, τους τομείς απασχόλησης και τις  προοπτικές, αν συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στα ΕΠΑΛ.

Από το ΓΕΛ Οιχαλίας ο κ. Γιώργος Κυρίτσης αναφέρθηκε στα μαθήματα επιλογής της Α΄ Λυκείου καθώς και τις επιλογές σπουδών.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν, να προβληματιστούν και να διατυπώσουν  τις απορίες τους, ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σε λίγο που θα αποφοιτήσουν από το Γυμνάσιο.

Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί την κ. Σοφία Μπουντούρη για την εμπεριστατωμένη εισήγησή της, τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας κ. Σταματία Κουλιαλή, κ. Βασίλη Αλεξόπουλο, κ. Νικόλαο Αναστάση, καθώς και τον καθηγητή του ΓΕΛ Οιχαλίας κ. Γεώργιο Κυρίτση.