Μαθητές, Σύλλογοι και Στρατιωτικοί παρέλασαν με καμάρι στα Τρίκαλα (430 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κορυφώθηκαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στα Τρίκαλα, ανήμερα της εθνικής επετείου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Άτομα κάθε ηλικίας, βοηθούντος και του καλού καιρού, βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, στην οδό Στρ. Σαράφη για να παρακολουθήσουν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, που για μια ακόμη χρονιά άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Με υπερηφάνεια και καμάρι μαθητές, αντιπροσωπείες συλλόγων, ερυθροσταυρίτες, αλλά και στρατιωτικοί, παρέλασαν στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, τιμώντας τους αγώνες των Ελλήνων και το έπος του 1940.

Η παρέλαση προ των επισήμων ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, με την κυβέρνηση να εκπροσωπεί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν το πρωί της Παρασκευής με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Λίγο αργότερα τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης έμπροσθεν της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, όπως επίσης και κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές Αρχές.

Την παρέλαση άνοιξε αντιπροσωπεία του παραρτήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ερυθροσταυρίτες παρέλασαν προ των επισήμων και χειροκροτήθηκαν από τους Τρικαλινούς που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Ακολούθησαν τμήματα συλλόγων και προσκόπων ενώ η παρέλαση συνεχίστηκε με τα δημοτικά σχολεία της πόλης, γυμνάσια και τα λύκεια.

Μαθητές των δυο βαθμίδων με καμάρι και σεβασμό, τίμησαν τους αγώνες για την ελευθερία, το αίμα και τη θυσία των προγόνων τους για μια πατρίδα ελεύθερη μακριά από τους κατακτητές.

Εξαιρετική υπήρξε για μια ακόμη χρονιά η εμφάνιση των σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων. Με άψογο βηματισμό, με ακμαιότατο ηθικό, με θάρρος και λεβεντιά, οι σπουδαστές παρέλασαν, κρατώντας ψηλά την γαλανόλευκη.

Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940. Το απόγευμα της Παρασκευής έκλεισε και επίσημα ο φετινός κύκλος με την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας από άγημα της ΣΜΥ.