Λίγες ακόμη ώρες υπομονή για τους υποψηφίους των πανελληνίων

Αναρτώνται αύριο Παρασκευή στα Λύκεια οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων

Η πολυπόθητη στιγμή για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων πλησίασε, καθώς σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθούν από το  υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Η αγωνία βρίσκεται στο κόκκινο καθώς οι υποψήφιοι οι 1.200 περίπου υποψήφιοι και οι οικογένειες τους αναμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο σε ένα περίπου δίμηνο για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» οι βαθμοί θα αποσταλούν στο κινητό που έχουν δηλώσει οι υποψήφιοι μέσω SMS από το Υπουργείο Παιδείας για πρώτη φορά ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr αλλά και στις σχολικές μονάδες.

Στη 1 το μεσημέρι οι βαθμολογικές καταστάσεις θα αναρτηθούν και στα σχολεία, μονάχα με τους κωδικούς υποψηφίου κι όχι ονομαστικά.

Πολύ σημαντικό για τους υποψηφίους είναι η ανάρτηση των στατιστικών των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων καθώς θα μπορεί να δώσει μια εικόνα για την φετινή πορεία των βάσεων και θα βοηθήσει τους υποψηφίους στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος και στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων. Οι βαθμολογικές καταστάσεις αναμένεται να αποσταλούν αρχικά στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, ενώ σήμερα το πρωί θα δοθούν στους διευθυντές των σχολείων που θα σπεύσουν να τις παραλάβουν.

Νωρίς το πρωί το πρωί αναμένεται να συνεδριάσουν οι λυκειακές επιτροπές των σχολείων, θα εξετάσουν τις βαθμολογικές καταστάσεις και στην συνέχεια με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αναρτήσουν τις βαθμολογίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών κύκλων και βαθμολογητών οι επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι πολύ καλύτερες και σαφώς υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όπως τονίζουν εκπαιδευτικοί και φροντιστές οι υποψήφιοι έγραψαν υψηλότερα γεγονός που αναμένεται να αυξήσει τις φετινές βάσεις.

Σαφής εικόνα αναμένεται σήμερα με την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Οριστικό τέλος στην αγωνία των υποψηφίων θα δοθεί στα τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής ε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.