Λάρισα: “Έφυγε” σε ηλικία 88 ετών η παιδαγωγός και δημιουργός των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων Μαίρη Ράπτου

Η Μαίρη Ράπτου γεννήθηκε στη Λάρισα. Αποφοίτησε ως αριστούχος και σημαιοφόρος από το Γυμνάσιο Θηλέων Λάρισας, ενώ φοίτησε στη «Γαλλική Ακαδημία» και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας παίρνοντας πτυχίο στην «Ανωτέρα» πιάνου, χορωδίας, αρμονίας.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία πανεπιστημιακές σπουδές στην Ψυχολογία και στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Από εκεί έλαβε ειδικό δίπλωμα στην Εκπαίδευση της Πρώτης Παιδικής Ηλικίας.

Το 1957 ίδρυσε τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου στη Λάρισα που αρχικά περιελάμβαναν Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, και αργότερα λειτούργησαν Γυμνάσιο (1992) και Λύκειο (1997). Τη δεκαετία του 2000 λειτούργησαν Προνήπια και Παιδικό Σταθμό. Από μικρή εργάστηκε στο Χριστιανικό έργο: στην Χριστιανική Εστία Λάρισας, στις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες, στις φοιτήτριες της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και στους κύκλους Νέων Μητέρων. Συμμετείχε επίσης στο Σώμα Ελλήνων. Το 2012 παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία ως «Αξιωματούχος» (Officier) της Τάξεως (Ordre) «Palme Académique» για την προσφορά της στην Παιδεία και στη Γαλλοφωνία. Τέλος τιμήθηκε για το έργο της από πολλούς συλλόγους και οργανισμούς, όπως: Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Λάρισας, Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, Eurobank.

Μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της Μαίρης N. Ράπτου στη Θεσσαλία τηλεόραση

Θλίψη επικρατεί στη Λάρισα από τον θάνατο της Μαίρης Ράπτου, σε ηλικία 88 ετών. Μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της παιδαγωγού και δημιουργού των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων Μαίρη Ράπτου στη Θεσσαλία τηλεόραση και στην εκπομπή του Γιώργου Τράντα “Εν λευκώ”.