Λαϊκά και μουσικά και με την σφραγίδα του Αποστόλη Σακκά

Παρουσιάστηκε το λαϊκό, μουσικό άλμπουμ του συντοπίτη δημιουργού με τίτλο «Μεταξύ σοβαρού και αστείου»

Η αίθουσα του art café Σουίτα στα Τρίκαλα πλημμύρισε από λαϊκή μουσική και τραγούδια. Από τους στίχους και την μουσική του συντοπίτη Αποστόλη Σακκά, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής ήρθε να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά, το cd του, το οποίο τιτλοφορείται «Μεταξύ σοβαρού και αστείου».

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του νέου άλμπουμ του συντοπίτη μουσικού, που έρχεται για μια ακόμη φορά με τους στίχους και τη μουσική του να ταράξει τα νερά, να μας ξεσηκώσει με τους στίχους και τη μουσική του, να μας μεταφέρει και να μας θυμίσει προσωπικές καταστάσεις, να μας κάνει να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε, να αναθεωρήσουμε, να συμβαδίσουμε με τη λαϊκή μουσική.

Το cd έχει έντονο λαϊκό στοιχείο…Περιλαμβάνει τραγούδια που σε κάνουν να φέρεις στο μυαλό σου στιγμές που ίσως κάπου, κάπως κάποτε έζησες…τραγούδια που έρχονται να μείνουν και να μας κάνουν παρέα στις μεγαλύτερες μοναξιές και στις μικρές και μεγάλες παρέες…

Ο καταγόμενος από τη Φαρκαδόνα μουσικός, συνέθεσε τα 10 λαϊκά τραγούδια του cd γράφοντας παράλληλα τους στίχους σε τέσσερα από αυτά, ενώ στα υπόλοιπα τους στίχους, έγραψε η Μαρία Μουτσάκη.

Τα τραγούδια αυτά, που έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι το λαϊκό τραγούδι δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση, ερμηνεύουν οι Μάκης Σεβίλογλου, Χριστίνα Μιχαλάκη, Λίνα Νούτσου Φανή Μπαρμπή, και ο ίδιος ο Αποστόλης Σακκάς.

Παίζουν οι μουσικοί, Δήμητρα Καλλιάρα, κανονάκι, Γιάννης Σούλτης, βιολί, Σπύρος Καβαλλιεράτος, κλασική – ακουστική κιθάρα, Χρήστος Κιτσόπουλος, φλογέρα, Στέφανος Γεωργίου, βιολί, Κώστας Αρσένης, κοντραμπάσο, Γιώργος Μίγκας, πιάνο – keyboards, Σωτήρης Ντόντος, ακουστική κιθάρα, Αποστόλης Σακκάς , μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, ούτι.

Ενορχήστρωση Γιώργος Μίγκας. Τα σκίτσα που κοσμούν την έκδοση είναι του Κουρσό (Αποστόλης Κουρσοβίτης).

Για το νέο άλμπουμ και τον Αποστόλη Σακκά, μίλησαν δυο Φαρκαδόνιοι στην καταγωγή εκπαιδευτικοί, μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων οι κ.κ. Κώστας Μιχαλάκης και Αθανασία Τσιοτινού. Οι δυο εκπαιδευτικοί μίλησαν για τον άνθρωπο, μουσικό Αποστόλη Σακκά, ο οποίος μέσα από τα τραγούδια και τη δουλειά του, καταφέρνει να κεντρίσει την προσοχή, να διασκεδάσει, να προβληματίσει, να μας οδηγήσει πιο κοντά στη λαϊκή μουσική και σε πολλά άλλα είδη της.

Στην εκδήλωση που έδωσαν το παρών αρκετοί Φαρκαδόνιοι, ερμηνεύτηκαν από Τρικαλινούς καλλιτέχνες τα τραγούδια του Αποστόλη Σακκά, όπως και πολλά άλλα που έχει γράψει και μελοποιήσει ο ίδιος κατά το παρελθόν.