Η Κρήνη υποδέχεται σήμερα τους Άγιους Θεόδωρους

Ανήμερα της εορτής το μεσημέρι του Σαββάτου θα αναβιώσει στο χωριό το έθιμο της Λαζαρόπιτας που είχε ξεχαστεί εδώ και πολλά χρόνια

Στις 5:30 σήμερα το  απογεύμα, αντί του πρωινού του Σαββάτου θα υποδεχτούν οι κάτοικοι της Κρήνης, στο φερώνυμο, πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοδώρων.

Κλήρος και λαός του χωριού και των γύρω οικισμών θα υποδεχτούν τα Λείψανα στα προπύλαια του Ναού και θα προσκυνήσουν την Χάρη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου με τη δέουσα επισημότητα.

Κατά την άφιξη των Λειψάνων θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Το Σάββατο ανήμερα της εορτής θα τελεστή πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Θεοδώρου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το μεσημέρι του Σαββάτου με την αναβίωση ενός πανάρχαιο εθίμου που θα διοργανωθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης σε συνεργασία με κατοίκους το χωριού.

Στις 3 το μεσημέρι ο Σύλλογος θα αναβιώσει το έθιμο της Λαζορόπιτας το οποίο αναβίωνε στο χωριό την ημέρα της εορτής. Γυναίκες του χωριού θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακά τραγούδιακαι θα μοιράσουν τις Λαζορόπιτες, γλυκανάλατες πίτες  στο χωριό, όπως παλιά.

Το έθιμο θα αναβιώσει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να παραστούν στην εκδήλωση αναβιώνοντας ξεχασμένες στιγμές της πολιτιστικής μας παράδοσης.