Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε την Φαρκαδόνα και κατέγραψε τα προβλήματα

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων του, δεν περνούν αδιάφορες ακόμη και σήμερα που διανύουμε το χειμώνα

Μπορεί από το πρωί της Τρίτης να ξεκίνησε η σταδιακή υποχώρηση των νερών του υπερχειλισμένου Πηνειού ποταμού, στην περιοχή της Φαρκαδόνας, ωστόσο η απόγνωση των αγροτών της περιοχής, συνέχισε και ήταν ορατή ένα μόλις 24ωρο μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν για μια ακόμη χρονιά την πλειονότητα του Δήμου.

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων του, δεν περνούν αδιάφορες ακόμη και σήμερα που διανύουμε το χειμώνα. Κι αυτό γιατί την συγκεκριμένη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά και μηδική, ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων είχε ξεκινήσει για την νέα καλλιεργητική περίοδο του καλαμποκιού. Αυτό σημαίνει ότι τα έξοδα και τα χρήματα που σπατάλησαν οι αγρότες είναι τεράστια με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες τους.

Το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Κώστα Στεργίου, περιόδευσε στις πλημμυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας, και συγκεκριμένα στην Πηνειάδα, το Ζάρκο, τη Φαρκαδόνα και το Κεραμίδι. Εκεί το κλιμάκιο κατέγραψε την κατάσταση την οποία χαρακτήρισε απογοητευτική.

«Οι μεγάλες καταστροφές (πλημμυρισμένα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, διακοπή κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, καταστροφές σε υποδομές) δεν μπορούν ν’ αποδοθούν στην πρωτοφανή, πράγματι, βροχόπτωση. Αυτές οι καταστροφές δεν ήταν αναπόφευκτες όπως δεν ήταν και τόσες άλλες , στις ίδιες περιοχές, το προηγούμενο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίει το φυσικό φαινόμενο. Βροχές και πλημμύρες δεν θα πάψουν να υπάρχουν, όμως μπορούν να πάψουν να υπάρχουν καταστροφές.», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Στεργίου.

Αντιπροσωπείες της ΤΕ του ΚΚΕ συνέχισαν τις περιοδείες τους σε χωριά του νομού, που υπέστησαν προβλήματα με επισκέψεις το απόγευμα της Τρίτης στα χωρά της Πιαλείας του Δήμου Πύλης και του Βαλτινού του Δήμου Τρικκαίων.