Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας

Μαθητές και εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, κερδίζοντας το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα των προσκεκλημένων τους

Κέρδισαν την εντυπώσεις των μεγαλύτερων και δη των γονιών και των συγγενικών τους προσώπων οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας στην διάρκεια της ετήσιας Χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώθηκε στο σχολείο τους.

Με το ταλέντο και την παιδική αθωότητα που διακατέχει τις παιδικές ψυχές οι μαθητές παρουσίασαν μια εξαιρετικά όμορφη εκδήλωση που συμβάδιζε στο πνεύμα των ημερών και της Θείας Γέννησης που θα γιορτάσουμε σε ελάχιστα 24ωρα.

Οι μαθητές αποδεικνύοντας στο έπακρο τις υποκριτικές τους ικανότητες διασκέδασαν, ενημέρωσαν και προβλημάτισαν το κοινό με τα θεατρικά τους δρώμενα και τα τραγούδια τους. Τα πρόγραμμά περιλάμβανε, θεατρικό από τους μαθητές της Α’ τάξης: «Μελωδένια πολιτεία», δίγλωσση παρουσίαση βασικών εθίμων της Αγγλία από τους μαθητές της Δ’ τάξης, θεατρικό από τους μαθητές της Β’ τάξης: «Τα καλικαντζαράκια», το νόημα των Χριστουγέννων σε δίγλωσση παρουσίαση από τους μαθητές των τμημάτων Γερμανικών της Ε’ και ΣΤ τάξης, θεατρικό με αναφορά στους πρόσφυγες από μαθητές της Γ’, Ε’ και Στ’ τάξης, «Το πολύπαθο ταξίδι των Μάγων», τραγούδια από τη χορωδία.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Καψιώχα Ευγενία, Τσαντήλα Δήμητρα, Ζαφείρη Αθηνά, Κωστακόπουλος Βασίλειος, Σακελλαρίου Ηλίας, Ασπρούδη Ευαγγελία, Μιχαλούλη Νάντια, Kerstin Helga Noack.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου προσέφερε στους παρευρισκόμενους Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, χυμούς, καφέ, gluhwein και έδωσε τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να προμηθευτούν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από το μπαζάρ που οργάνωσαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κος Θανάσης Μριβάκης , ο Δ/ντής Π.Ε. Εκπαίδευσης κος Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Ηλίας Καραμάνος,  ο πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΦΑ κος Κώστας Κοσμάς κ. ά.

Η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας εύχεται σε όλους, «Καλές γιορτές, υγεία, ευτυχία, ευημερία!».