Κεντρίζουν την προσοχή οι μειωμένες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης

Προμηθεύονται ακόμη και σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης για του χρόνου μιας και η τιμή του είναι μειωμένη

Μπορεί η πλειονότητα των πολιτών εντός των τειχών της πόλης των Τρικάλων να θερμαίνει τα σπίτια και τα διαμερίσματα με φυσικό αέριο. Υπάρχουν όμως αρκετοί τόσο στα Τρίκαλα, πολλοί περισσότερο στα χωριά της περιφέρειας που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο θέρμανσης για τη ζεστασιά των σπιτιών τους.

Ίσως για πολλούς να ακούγεται αστείο, αλλά τις τελευταίες ημέρες όμως συμβαίνει κι αυτό. Πολλοί που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο για την θέρμανση των οικιών τους, σπεύδουν να προμηθευτούν το καύσιμο για τον επόμενο χειμώνα. Κι αυτό με σκοπό να επωφεληθούν των μειωμένων τιμών πώλησης.

Φτάνει να σημειωθεί ότι το πετρέλαιο στις 15 Οκτωβρίου 2019 πωλούνται 1,10 περίπου το λίτρο. Την παρούσα περίοδο το πετρέλαιο θέρμανσης στο νομό Τρικάλων πωλείται, 35 λεπτά φθηνότερα και αγγίζει περίπου τα 0,75 λεπτά ανά λίτρο. Με απλά λόγια αν κάποιος προμηθευτεί 1 τόνο πετρελαίου θα εξοικονομήσει 350 ευρώ, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Όπως τονίζουν οι πρατηριούχοι οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης δίνουν την δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν από τώρα ποσότητες που θα τους χρειαστούν τον ερχόμενο χειμώνα.

Πολλοί πρατηριούχοι δέχονται παραγγελίες ακόμη και σήμερα μιας και η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης την φετινή χρονιά θα ισχύσει μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Πάντως λόγω της ηπιότητας του φετινού χειμώνα, οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης συνολικά ήταν 30% μειωμένες από πέρυσι. Και αυτό ήταν ένα πλήγμα για τους πρατηριούχους οι οποίοι συγχρόνως έχουν να αντιμετωπίσουν και την σχεδόν μηδαμινή κίνηση σε πώληση καυσίμων κίνησης για την πασχαλινή περίοδο.

Αναφερόμενοι δε στην τωρινή κατάσταση και εορταστική περίοδο υποστηρίζουν ότι είναι το χειρότερο Πάσχα από την άποψη κατανάλωσης βενζίνης εδώ και πολλά χρόνια μιας και η μείωση της κατανάλωσης ανέρχεται στο 80% σε σχέση με πέρυσι.

KRINI LIVE