Για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα

Η μόνη κίνηση που παρατηρείται σήμερα Μεγάλο Σάββατο, είναι στα σούπερ μάρκετ, στα κρεοπωλεία και στους φούρνους

Αν τα προηγούμενα χρόνια και δη το Μεγάλο Σάββατο πόλη και η περιφέρεια του νομού Τρικάλων «βογκούσε» από κόσμο, δυστυχώς αυτό το Πάσχα είναι όλα έρημα, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Οι άλλοτε πολυσύχναστοι δρόμοι της πόλης αλλά και των χωριών, πλέον έχουν βυθιστεί στην ερημιά και την απογοήτευση και σε τίποτα δεν θυμίζει Πάσχα.

Μεγάλο Σάββατο σήμερα και πραγματικά η εικόνα ήταν απογοητευτική. Κλειστά εμπορικά, κλειστές καφετέριες, ερημιά στους δρόμους.

Η μόνη κίνηση που ερχόταν να θυμίσει έστω και λίγο Πάσχα, ήταν εκείνη των κρεοπωλείων, των αρτοποιείων και των σούπερ μάρκετ που παραμένουν ανοιχτά μέχρι νωρίς το απόγευμα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Σε σούπερ μάκρετ της πόλης και της περιφέρειας από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου επικρατούσε αυξημένη κίνηση με τους καταναλωτές να σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι. Αντίστοιχη εικόνα στους φούρνους και στα κρεοπωλεία. Στην πρώτη περίπτωση οι καταναλωτές έσπευδαν να προμηθευτούν τσουρέκια και διάφορα άλλα αρτοπαρασκευάσματα της Πασχαλιάς, ενώ στην δεύτερη περίπτωση να προμηθευτούν τον οβελία.

Κι αν στην πόλη πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να λάβουν τμήμα του αρνιού ή του κατσικιού καθώς δεν υπήρχε τρόπο για το ψήσιμο, στα χωριά του νομού οι κάτοικοι λόγο του γεγονότος ότι έχουν αυλές και μονοκατοικίες έσπευδαν να προμηθευτούν ολόκληρο αμνοερίφιο.

Οι κρεοπώλες ωστόσο δεν έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους, τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια. Στην μεν πόλη των Τρικάλων οι πωλήσεις ολόκληρου αρνιού ή κατσικιού ήταν μειωμένες κατά 40% ενώ στην περιφέρεια έως και 15%.

Το Μεγάλο Σάββατο η αστυνομία προχωρούσε σε συχνές περιπολίες έξω από σουπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και φούρνους ελέγχοντας την κίνηση και τους καταναλωτές για το αν φέρουν μαζί τους τα ειδικά έγγραφα μετακίνησης.

KRINI LIVE