Κατά 500 λιγότερα παιδιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού Τρικάλων

Μετανάστευση των γονιών αλλά και υπογεννητικότητα αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες για την μείωση των μαθητών στα σχολεία της πόλης των Τρικάλων και της περιφέρειας του νομού.

Την φετινή σχολική χρονιά στα σχολεία της πόλης και του νομού θα φοιτήσουν συνολικά 8.000 περίπου μαθητές, αριθμός μειωμένος κατά 500 περίπου παιδιά σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό άλλωστε δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Λέσχης 97.6 ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης.

Η μεγάλη μείωση του μαθητικού δυναμικού αποδίδεται στο δημογραφικό πρόβλημα που είναι πλέον εμφανές όχι μόνο στην περιφέρεια του νομού, αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα των Τρικάλων.

«Η μείωση του μαθητικού δυναμικού είναι ένα λυπηρό φαινόμενο. Το δημογραφικό πρόβλημα είναι εμφανές πλέον στα σχολεία μας και θα φανεί αμέσως μετά και σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δυστυχώς, το φαινόμενο εξελίσσεται, παρά τα μέτρα στήριξης της μητρότητας», σχολιάζει ο κ. Τρικάλης.

Παρά την μείωση του μαθητικού δυναμικού σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν μειώθηκαν τα σχολεία. Την φετινή χρονιά ανεστάλη η λειτουργία δυο σχολείων εξαιτίας της έλλειψης μαθητών.

Την φετινή χρονιά εξάλλου θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο ολοήμερου σχολείου 4 δημοτικά σχολεία της πόλης των Τρικάλων και 1 στην Καλαμπάκα.

Συνολικά στο Νομό, θα λειτουργήσουν 3 νηπιαγωγεία και 5 δημοτικά σχολεία με το διευρυμένο ολοήμερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.