Η εικόνα του εαυτού προκύπτει σταδιακά

Αναφορά στην αυτογνωσία και στην αυτοεκτίμηση στη διάρκεια βιωματικού σεμιναρίου για τους μαθητές του γυμνασίου της Οιχαλίας

Επί τω έργο βρίσκονται τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας συμβάλλοντας στην ενημέρωση των πολιτών, στην παροχή συμβουλών και της στήριξης σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ανάγκη υποστηρικτικής βοήθειας.
Άμεση ανταπόκριση υπήρξε από πλευράς Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας στο αίτημα της Διευθύντριας του Γυμνασίου Οιχαλίας κα Ρούλας Σκανδάλη και του Συλλόγου Διδασκόντων για ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση του σχολείου με σκοπό την ενημέρωση και την πληροφόρηση των πολιτών.
Το σχολείο διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Αυτογνωσία και Αυτοεκτίμηση» με προσκεκλημένη την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας κα Δήμητρα Παπαστεργίου.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε κατά τμήμα, ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να διενεργήσουν εργασίες πεδίου, να εργαστούν ομαδικά, να μοιραστούν ρόλους, να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις απορίες τους με σκοπό να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να τον εκτιμήσουν, να τον αποδεχτούν και να τον αγαπήσουν.
Όπως υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση η αυτογνωσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αυτοεκτίμηση. Η αυτοεκτίμηση είναι λοιπόν κάτι που μαθαίνεται. Η εικόνα του εαυτού προκύπτει σταδιακά, καθώς το άτομο μεγαλώνει, μέσα από τις εμπειρίες του και κυρίως μέσα από τη σχέση του με τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής του, όπως η μητέρα, ο πατέρας, τα αδέρφια, οι δάσκαλοι, οι φίλοι και οι συμμαθητές ή οι συνομήλικοι.
Από την πλευρά τους οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία με τη βοήθεια της ψυχολόγου να ερευνήσουν τις επιλογές που έχουν σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, παρακολουθώντας το σεμινάριο με θέμα: «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο».
Ήταν πραγματικά μια ενδιαφέρουσα και κυρίως εποικοδομητική εμπειρία για όλους τους μαθητές του σχολείου μας.