Η Εκπομπή της Μηχανής του χρόνου στη Φανερωμένη Τρικάλων – Στο Υποστατικό του Αντώνη Παπαμιχαήλ

Η ηλεκτρονική εφημερίδα «ΚΡΗΝΗ LIVE» βρέθηκε τυχαία στη φανερωμένη κατέγραψε τα γυρίσματα στο υποστατικό του Αντώνη Παπαμιχαήλ τα οποία θα προβληθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα κατά την αναφορά στο αγροτικό και τα τσιφλίκια στο νομό Τρικάλων

Μια ακόμη σημαντική αναφορά στην ιστορία του νομού Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας μέσω των τηλεοπτικών δεικτών αναμένεται για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τις τελευταίες ημέρες στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή Φαρκαδόνας βρίσκεται συνεργείο της εκπομπής η «Μηχανή του Χρόνου», η οποία παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα στην κρατική τηλεόραση από τον δημοσιογράφο Χρήστο Βασιλόπουλο.

Η εκπομπή βρίσκεται στα Τρίκαλα πραγματοποιώντας γυρίσματα για το αφιέρωμα στους κολίγους και στους τσιφλικάδες της Θεσσαλίας και στον Μαρίνο Αντύπα. Ανάλογα γυρίσματα θα διεξαχθούν και στην περιοχή της Λάρισας.

Τις τελευταίες ημέρες η εκπομπή βρέθηκε σε χωριά των Τρικάλων και της Φαρκαδόνας με τη συμμετοχή μελών συλλόγων αλλά και απλών πολιτών, καθώς επίσης και συνεντεύξεις γύρω από την ιστορία και τις εξελίξεις που διαδραματίστηκαν τον περασμένο αιώνα σχετικά με το αγροτικό ζήτημα.

Η «ΚPHNHLIVE» βρέθηκε στην Φανερωμένη του Δήμου Φαρκαδόνας, όπου το τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφτηκε το υποστατικό του Αντώνη Παπαμιχαήλ.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής κ. Χρήστος Βασιλόπουλος με το τηλεοπτικό συνεργείο του σε συνεργασία με το Λαογραφικό Σύλλογο «ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ» πραγματοποίησε λήψεις (γυρίσματα) που αφορούν τα προσεχή επεισόδια. Στα γυρίσματα έλαβαν χώρα σκηνές και πλάνα που μεταφέρουν πραγματικά στην εποχή των αρχών του περασμένου αιώνα.

Ο γνωστός μας δημοσιογράφος της Μηχανής του χρόνου  Χρ. Βασιλόπουλος, έκανε μια προσεγμένη επιλογή και βρέθηκε στον καταλληλότερο χώρο και στον ιδανικότερο σύλλογο για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά τη ζητούμενη εκπομπή. Ένας χώρος άριστα οργανωμένος που ξυπνά μνήμες και σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Το σημαντικό είναι ότι λειτουργεί καθημερινά όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παπαμιχαήλ, πράγμα που αποτελεί μια συνέχεια των Καραγκούνικων παραδόσεων διδάσκοντας την ιστορία του τόπου μας στους νεώτερους δημότες μας και όχι μόνο. 

Οι Θεριστάδες πραγματοποίησαν τα γυρίσματα για λογαριασμό της εκπομπής «Η Μηχανή του Χρόνου» στο «υποστατικό» του Αντώνη Παπαμιχαήλ στη Φανερωμένη ενώ το τελευταίο πλάνο κατέγραψαν στο κονάκι του κ. Χρήστου Ε. Πούλιου* στο Γλίνος Τρικάλων. Τα μέλη του συλλόγου των Θεριστάδων απέδωσαν τους ρόλους που υποδύθηκαν με άριστο τρόπο. Τις παραδοσιακές φορεσιές της εποχής επιμελήθηκε το εργαστήριο παραδοσιακών στολών της κ. Ασημακοπούλου στη φανερωμένη ώστε το όλο εγχείρημα να έχει μεγάλη επιτυχία και τα αποτελέσματα να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία των συντελεστών της τηλεοπτικής παραγωγής.  

Ο Δήμος Φαρκαδόνας πρέπει να νοιώθει, περήφανος για την πολιτιστική αυτή ύπαρξη (υλική και άϋλη) στο χώρο του και θα πρέπει να μεριμνήσει για περεταίρω ανάδειξη και προβολή.