Ο Κλοκοτός τιμά την Κυριακή και τη Δευτέρα τον Άγιο Μηνά

Ιερό Τεμάχιο των Λειψάνων του Αγίου φιλοξενείται από το 2016 στον ενοριακό ναό του χωριού

Το 2016 ο Κλοκοτός είχε υποδεχτεί με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια Ιερό Τεμάχιο Λειψάνων του Αγίου Μηνά προστάτη των Μικρασιατών και των ξενιτεμένων. Η επιθυμία για την έλευση και φιλοξενία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μηνά, προστάτη των Μικρασιατών και των ξενιτεμένων, ανήκε στον εφημέριο του χωριού πατέρα Απόστολο. Κι αυτό γιατί, από το χωριό του Κλοκοτού, χρόνια τώρα πολλοί κάτοικοι του λαμβάνουν το δρόμο της ξενιτιάς, μακριά από τους συγγενείς τους, για την αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης.

Πλέον το χωριό προετοιμάζεται να τιμήσει για τέταρτη συνεχή χρονιά την μνήμη του Αγίου με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή παραμονή της εορτής με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας ενώ λίγο μετά θα ακολουθήσει προσφορά παραδοσιακής φιλοξενίας προσφορά επιχειρηματία του χωριού που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το πρωί της Δευτέρας ανήμερα της εορτής με την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο Ιερέας της ενορίας π. Απόστολος καλούν όλο τον κόσμο να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να λάβει τη χάρη του Αγίου.