Οι γιορτές του Δωδεκαημέρου δίνουν τη σκυτάλη στις κοπές της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

Προετοιμάζονται φορείς και σύλλογοι της Φαρκαδόνας για την διοργάνωση των ετήσιων εκδηλώσεων κοπής πίτας και των χοροεσπερίδων τους

Οι γιορτές του δωδεκαημέρου ανήκουν για μια ακόμη χρονιά στο παρελθόν. Οι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας, όπως εξάλλου και του συνόλου του νομού διασκέδασαν, χάρηκαν αντάμωσαν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, αναπολώντας σήμερα τις όμορφες στιγμές που έζησαν με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Πλέον τη σκυτάλη των γιορτών έλαβε η καθημερινότητα, καθώς από σήμερα όλοι επιστρέψαμε στους γνώριμους και συνηθισμένους ρυθμούς. Βέβαια έως και τις Απόκριες, για τις οποίες τη φετινή χρονιά δεν μεσολαβεί και ιδιαίτερο χρονικό διάστημα, μιας και το Πάσχα θα γιορταστεί νωρίς τον Απρίλιο, η σκυτάλη θα δοθεί στις ετήσιες χοροεσπερίδες, συνεστιάσεις και κοπές της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας από φορείς και συλλόγους.

Και φυσικά και στην περιοχή μας είναι αρκετοί που προγραμματίζουν την κοπή της πίτας τους. Η αρχή για την περιοχή της Φαρκαδόνας γίνεται με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Οιχαλίας, ενώ θα συνεχιστούν με άλλους φορείς τις επόμενες εβδομάδες με καταλυτική ημερομηνία λίγο πριν τις Απόκριες.

Ευκαιρία λοιπόν για φορείς και συλλόγους να ανταλλάξουν ευχές, να συναντηθούν και να διασκεδάσουν, όπως επιτάσσει η παράδοση των τελευταίων χρόνων μέσω της διεξαγωγής των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.