Μέλη της διοίκησης του ΤΟΕΒ Ζάρκου συναντήθηκαν με το Χρήστο Σιμουρέλη

Ζήτησαν στήριξη και κατέθεσαν αιτήματα που σχετίζονται με την άρδευση και τον εκσυγχρονισμό του ΤΟΕΒ

Η δυνατότητα ένταξης των αγροτών στο πρόγραμμα μείωσης ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα, καθώς και η δυνατότητα ένταξης του ΤΟΕΒ Ζάρκου, στο Π.Α.Α 2014-2020 και συγκεκριμένα στο μέτρο 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου κατά την συνάντηση του Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρήστου Σιμουρέλη με μέλη της διοίκησης του ΤΟΕΒ Ζάρκου.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ζάρκου κ. Μαργαρίτης Μαιντάς και τα μέλη κ. Τάσος Οικονόμου, Ευθύμιος Μαμέκας και Δημήτρης Βούλγαρης, καθώς και ο κ.Μουργελάς Μπάμπης.

Οι προτάσεις του ΤΟΕΒ αφορούν την αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου που είχε κατασκευαστεί το 1984 από υπόγειο δίκτυο για μείωση του κόστους άρδευσης και εξοικονόμηση νερού, την ένταξη εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ),καθώς και την αντικατάσταση με επιδότηση των συστημάτων στάγδην άρδευσης.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει και να στηρίξει τα αιτήματά τους και να προγραμματιστεί συνάντηση των βουλευτών του Νομού και του ΤΟΕΒ Ζάρκου με τον ΥΠΑΑ&Τ, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Φάμελλο.