Επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες μαθητές και εκπαιδευτικοί

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του νομού χτύπησε στις 8 το πρωί της Δευτέρας μετά από 15 περίπου ημέρες παύσης, χρόνος διάρκειας των φετινών διακοπών.

Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν από σήμερα το πρωί οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεις του Δήμου Φαρκαδόνας μετά την ολοκλήρωση των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του νομού χτύπησε στις 8 το πρωί μετά από 15 περίπου ημέρες παύσης, χρόνος διάρκειας των φετινών διακοπών.

Η πρώτη ημέρα μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία κύλησε ομαλά με τους ίδιους να αναπολούν τα όσα έζησαν τις γιορτινές ημέρες.

Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων η πρώτη ημέρα ήταν πιο χαλαρή σε αντίθεση με εκείνη των μαθητών των λυκείων, ιδιαίτερα της Γ΄ τάξης, στους οποίους το διάβασμα και οι απαιτήσεις είναι αυξημένα.

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων αρχίζει να μετρά αντίστροφα η ώρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες προγραμματίζονται για τις αρχές του καλοκαιριού. Μέχρι και τότε οι μαθητές θα επιταχύνουν προετοιμαζόμενοι για το φετινό διαγωνισμό της εισαγωγής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.