Γιώργος Κοσμάς: ο Αριστεροπόδαρος μπαλαδόρος από τη Φαρκαδόνα που άφησε εποχή

Ο Φαρκαδόνιος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν ξεχνά την αγάπη του για τον αθλητισμό και το πάθος του για το ποδόσφαιρο

Ο Γιώργος Κοσμάς, από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους τοπικούς αθλητικούς κύκλους, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις κι αποτελώντας ένα πρόσωπο που πραγματικά κέντριζε την προσοχή.

Και πως άλλωστε όταν ερχόταν να σκοράρει με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος σήμερα ανατρέχοντας στο παρελθόν έχει να θυμηθεί πολλά. Ιστορίες από την δράση του στον Αθλητισμό που μεταφέρει στα εγγόνια του, πλέον παππούς. Ο 54χρονος, ταλέντο που άφησε εποχή στα αθλητικά δρώμενα καλεί τους νέους να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό, που πέραν από τα ευεργετικά οφέλη για τον άνθρωπο, προσφέρει διέξοδο, μιας και απομακρύνει τα παιδιά και τους εφήβους από τα γκρίζα δωμάτια, τις οθόνες των υπολογιστών, αλλά και τις καταχρήσεις. Τους καλεί να ακολουθήσουν τα βήματα του και να ασχοληθούν ενεργά με το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα.

Ποιος όμως είναι ο Γιώργος Κοσμάς;

Ο Γιώργος Κοσμάς γεννήθηκε στη Φαρκαδόνα στις 14 Φεβρουαρίου του 1954. Ακόμη και σήμερα αν να έχει αποσυρθεί από την ενεργό ποδοσφαιρική-διοικητική δράση, ο ίδιος δηλώνει…ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο και την μπάλα. Ο 54χρονος συνδημότης μας, από παιδική ηλικία δεν έκρυβε την αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Τελειώνοντας το δημοτικό αναζήτησε την τύχη του στην Πρωτεύουσα για εργασία. Εκεί το 1968 τον εντόπισαν παράγοντες του Παλαιού Φαλήρου και τον ενέταξαν στο δυναμικό της ομάδας όπου έμεινε για 3 έτη. Η τριετή παρουσία του αριστεδοπόδαρου μπακ-χαφ στην ομάδα του Παλαιού Φαλήρου ήταν μόνο η αρχή για τον ίδιο. Μια αρχή που ξεδιπλωνόταν μπροστά το όνειρο, της ενασχόλησης με τον Αθλητισμό και το Ποδόσφαιρο.  Το 1972 μεταγράφηκε στον Εθνικό Πειραιώς όπου έπαιξε μέχρι το 1974. Το 1974 μεταγράφηκε στον Α.Ο. Τρικάλων όπου αγωνίστηκε για 6 συναπτά έτη.

Αμέσως μετά το 1980 συμμετείχε στην ΑΕΦ όπου αγωνίστηκε για τρεις χρονιές.

Ακολούθησαν 3 χρόνια στο Διγενή Νεοχωρίου 84-87, 3 χρόνια στον Πηνειό Κεραμιδίου 87-90 και 4 στον Ηρακλή Ζάρκου 90-94 για να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα τιμής ένεκεν στο ορεινό χωριό του δήμου μας το Διάσελλο.

Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του οι αγώνες με τον Εθνικό Πειραιώς και τα Τρίκαλα, οι αγώνες κόντρα στις γνωστές ομάδες της Α’ Εθνικής, ο αγώνας που βρέθηκε αντίπαλος με τον μεγαλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, Βασίλη Χατζηπαναγή, η συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδος Νέων αλλά και ο Αγώνας Κυπέλλου εφήβων Παναχαϊκή – Εθνικός 1-8 με τον Γιώργο Κοσμά να σημειώνει και τα 8 γκολ.