Φωνή διαμαρτυρίας από τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης

Απεργούν την ερχόμενη Τρίτη καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης

Τα μέτρα που εφαρμόζονται από το περασμένο Σάββατο σ’ όλη τη χώρα, ταυτόχρονα και στα Τρίκαλα, σχετικά με την έλευση πολιτών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και της εστίασης προκαλούν δυσαρέσκεια και αντιδράσεις από πλευράς ιδιοκτητών.

Όπως δηλώνουν οι επαγγελματίες, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση, να μεριμνήσει για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Ως μέτρο πίεσης και ανάδειξης του ζητήματος που προκύπτει οι Τρικαλινοί ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Νοεμβρίου.

Οι επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές για ένα 24ωρο και από τις μέχρι σήμερα πληροφορίες αντιπροσωπεία από τα Τρίκαλα θα συμμετάσχει σε πανελλήνια κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παραδοθεί υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου.

Σύμφωνα με τους Τρικαλινούς καταστηματάρχες από το περασμένο Σάββατο οπότε και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, κίνηση και τζίροι έπιασαν… πάτο.

Όπως αναφέρουν με την άνοδο των κρουσμάτων, η ψυχολογία του κόσμου έπεσε και οι εσωτερικοί χώροι άδειασαν, καθώς οι εμβολιασμένοι φοβούνταν να βγουν έξω.

Η κίνηση στους εσωτερικούς χώρους μειώθηκε κατά 75%, ενώ η εστίαση δουλεύει μόνο τα Σαββατοκύριακα πλέον κι αυτά με νεαρότερο κόσμο, καθώς οι μεγαλύτερες ηλικίες φοβούνται και αποφεύγουν την έξοδο.

Βασικό αίτημα του κλάδου είναι ακριβώς αυτό, να αναπροσαρμοστούν τα πρόστιμα και να μετατοπιστούν στους ίδιους τους παραβάτες κι όχι στις επιχειρήσεις. Ζητούν επίσης μεταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, επιδότηση ενοικίου, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, μείωση του ΦΠΑ στο 6%, επιδότηση δόσεων δανείων και νέες επιστρεπτέες τύπου αποζημίωσης.

Τέλος καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στην διαμαρτυρία κρατώντας τα καταστήματα κλειστά, προκειμένου να ακουστεί δυνατά η φωνή τους.