Ξεκινούν σε λίγες μέρες οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Έως τις 15 Νοεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων

Εν αναμονή της έναρξης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης βρίσκονται και τα Τρικαλινά νοικοκυριά. Το επίδομα είναι φέτος αυξημένο έως και 67% σε σχέση με τη σεζόν 2020-2021 και θα δοθεί σε περισσότερα νοικοκυριά τα οποία πλήττονται από την αύξηση του κόστους θέρμανσης.

Πλέον αναμένεται η υπογραφή στην κοινή υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ύψους 168 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά.

Φέτος η καταβολή του επιδόματος θα ξεκινήσει νωρίτερα καθώς μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα δοθεί προκαταβολή σε όσους το έλαβαν πέρυσι ενώ έως το τέλος του έτους θα πιστωθεί στους λογαριασμούς και των νέων δικαιούχων. Μάλιστα με μια αλλαγή που έγινε την τελευταία στιγμή εκτός από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αυξάνεται από 2.500 σε 3.500 κατοίκους, το πληθυσμιακό όριο για τα νοικοκυριά που έχουν την κύρια κατοικία τους σε ορεινές περιοχές και για να ζεσταθούν χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλλετ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

– Έως τις 15 Νοεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων.

– Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

– Έως τις 10 Δεκεμβρίου περίπου 700.000 νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης που είχαν εισπράξει πέρυσι. Με την κατάθεση των τιμολογίων αγοράς καυσίμων θα λάβουν και το υπόλοιπο επίδομα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021.

– Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα στα νοικοκυριά που θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω της αναπροσαρμογής των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Και φέτος για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος, θα πρέπει να έχει κάνει αγορά καυσίμου τουλάχιστον διπλάσιας αξίας. Όσοι θα έχουν καλύψει το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια ως τον Απρίλιο που λήγει η χειμερινή σεζόν.