Η συμπαράσταση, η βοήθεια και η υποστήριξη για να έρθει εις πέρας μια μεγάλη προσπάθεια, αυτή της διοργάνωσης του Α’ Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού το 2015 ήταν και είναι ανεκτίμητη.

Η βοήθεια πολλών ανθρώπων, φίλων, επιστημόνων, φορέων αλλά και απλών πολιτών πραγματικά μας συγκίνησε όλα αυτά τα χρόνια, από το 2015 έως και σήμερα που ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν όλες οι εκκρεμότητες της διοργάνωσης του Συνεδρίου.

Σήμερα με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και της έκδοσης των πρακτικών με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη για την άμεση και θερμή ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε να απευθύνουμε στον διευθυντή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Γιώργο Καρανάσιο, αλλά και στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Μιχάλη Μπαγιώτη, για το ενδιαφέρον που έδειξαν, όπως και για την πολιτιστική και ιστορική ευαισθησία, προκειμένου να μεταφέρουν το αίτημά μας, αρμοδίως. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Φαρκαδόνας τον τότε Δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη και όλο το Δ.Σ., καθώς και το τότε νομικό πρόσωπό του, την Πέλιννα και τον τότε πρόεδρό του κ. Κώστα Κοκκινίδη για την όποια στήριξη μας παρείχαν για τη διοργάνωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε παράλληλα στους 29 συμμετέχοντες ερευνητές, ιστορικούς και επιστήμονες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο συνέδριο, παρουσιάζοντας τις έρευνες γύρω από τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου καθώς επίσης και της γραμματειακής υποστήριξης του Συνεδρίου. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Κωστα Σπανό, Εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», Ιστοριοδίφη, με τον οποίο συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου το συνέδριο να λάβει «σάρκα και οστά».

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουμε στον Χορηγό Επικοινωνίας την ΕΡΤ, την ΕΡΑ Λάρισας και σε οποιονδήποτε άνθρωπο, στήριξε το συνέδριο με την παρουσία του, παρακολουθώντας τις διήμερες εργασίες, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του. Ένα μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Ευχή όλων, ανάλογες εκδηλώσεις να στηρίζονται, όπως στηρίχτηκε το 1ο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού, καθώς Ιστορία και Πολιτισμός, αποτελούν κομβικά σημεία της συνέχειας μας ως έθνος.

Η «ΚΡΗΝΗ LIVE» στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσει τις εισηγήσεις ιστορικών και ερευνητών που συμμετείχαν στο συνέδριο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και με βίντεο, από τη διοργάνωση και τις ομιλίες.

Οργανωτική Επιτροπή Α’ Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού Φαρκαδόνας