Εξοφλήθηκαν μετά από 1 και πλέον χρόνο από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές των πλημμυρών του 2016

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του περιφερειακού καταστήματος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας η τελευταία χρηματική δόση πιστώθηκε το τρίτο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου

Περισσότερο του ενός χρόνου χρειάστηκε για να εξοφληθούν οι Φαρκαδόνιοι αγρότες από τις ζημιές που υπέστη η φυτική καλλιέργεια από πλημμύρες και από άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα στην διάρκεια του 2016.

Όπως είναι γνωστό οι πρώτες ζημιές προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή το Μάιο του 2016, όταν οι έντονες καιρικές συνθήκες και οι καταιγίδες που είχαν πλήξει και την περιοχή της Φαρκαδόνας είχαν προκαλέσει την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού που δημιούργησαν τεράστιες ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με βαμβάκι, σιτάρι και καλαμπόκι.

Σαν μην έφτανε αυτό, λίγους μήνες αργότερα λίγο πριν την συλλογή του βαμβακιού και του καλαμποκιού το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους προκλήθηκε νέα πλημμύρα με αποτέλεσμα τα προϊόντα να υποστούν τεράστια καταστροφή. Οι εκτιμήσεις είχαν διεξαχθεί καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα και είχαν εκδοθεί τα αποτελέσματα.

Η καταβολή των χρημάτων είχε ξεκινήσει την άνοιξη του 2017 και συγκεκριμένα στο τέλος της άνοιξης, με την καταβολή του 80% των εκτιμήσεων. Ακολούθησε η καταβολή του 9% τον περασμένο Οκτώβριο ενώ η εξόφληση των χρημάτων έγινε το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Περιφερειακού καταστήματος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας.