Αισιοδοξία και πολιτιστικά σχέδια στην πίτα του Συλλόγου της Κρήνης

O Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης διοργάνωσε ετήσια χοροεσπερίδα κατά την οποία κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας διεξήχθη  ανοιχτά σε μέλη, φίλους και κατοίκους της Κρήνης, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Οιχαλία και στο κοσμικό κέντρο «Νοσταλγία».

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε από τον εφημέριο του χωριού π. Δημήτριο Καψιώχα, ο οποίος ευχήθηκε υγεία ενώ απευθυνόμενος στην διοίκηση, παρότρυνε το προεδρείο να εργαστεί εντατικά και μεθοδικά, αναδεικνύοντας περεταίρω την παράδοση και τον πολιτισμό του χωριού, στοιχεία που πρέπει να τηρούνται από κάθε άνθρωπο, κυρίως από τη νέα γενιά.

Χαιρετισμό εκ μέρους της διοίκησης απηύθυνε και η πρόεδρος του Συλλόγου κα Βασιλική Σταμουλάκη. Η πρόεδρος έκανε απολογισμό του χρόνου που αφήσαμε πίσω μας, σημειώνοντας ότι το 2017, υπήρξε μια ιδιαίτερα καρποφόρα χρονιά, σε επίπεδο πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων. Ταυτόχρονα η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους και στα σχέδια που θα ξεδιπλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες διανύοντας το 2018. Σχέδια και στόχοι που δεν μένουν μονάχα στον Πολιτιστικό τομέα, αλλά προάγουν και το κοινωνικό πρόσωπο του Συλλόγου.

«Προσπαθήσαμε την περασμένη χρονιά και καταφέραμε πέραν του πολιτιστικού τομέα, να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς, κοινωνικούς και υποστηρικτικούς. Τα καταφέραμε μέσα από τη συνεργασία της νέας διοίκησης που αναδείχτηκε το περασμένο Πάσχα, όπως επίσης και της εμπιστοσύνης που έδειξε ο κόσμος στο πρόσωπο μας, αγκαλιάζοντας και υποστηρίζοντας τις προτάσεις και τις ιδέες μας», τόνισε η κα Σταμουλάκη.

Η πρώτη ετήσια χοροεσπερίδα για τα χρονικά του Συλλόγου διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου.

Λίγο μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε παρουσίαση χορών από τα χορευτικά του Συλλόγου ενώ στη συνέχεια το κέφι εκτοξεύτηκε στα ύψη για τους συμμετέχοντες.