Δεκάδες τα λεωφορεία από τα Τρίκαλα, για το αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών

Δεκάδες λεωφορεία από το νομό Τρικάλων με Φορείς, Συλλόγους, αλλά και μεμονομένους πολίτες θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας  στο κέντρο της  Αθήνας.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η αυριανή προσέλευση στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία από τα Τρίκαλα αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής πέρα από τα δεκάδες λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τα Τρίκαλα  έχουν ναυλωθεί λεωφορεία από τις εξής περιοχές: Αιγίνιο, Αλεξάνδρεια, Αριδαία, Πέλλα, Βόλο, Βέροια, Γρεβενά, Γιαννιτσά, Ανατολικό, Δρυμό, Διαβατά, Δράμα, Έδεσσα, Ηράκλειο, Λασίθι, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κιλκίς, Καβάλα, Κομοτηνή, Κολχικό, Κασσάνδρα, Κολινδρό, Κέρκυρα, Λαμία, Λαγκαδάς, Λάρισα, Μεγαλόπολη, Μαγνησία, Νάουσα, Ναύπακτο, Νέα Μουδανιά, Ναύπακτο, Νέα Μουδανιά, Ξάνθη, Οφρυνία, Πρέβεζα, Πολυδένδρι, Πλατύ, Πέλλα, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Σαρωνικός, Σέρρες, Σιθωνία, Σκύδρα, Τρίπολη, Χανιά.

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου θα παρέχει ειδική έκπτωση 30% σε όποιον θελήσει να ταξιδέψει για την Αθήνα μετά από απόφαση της διοίκησης. Η απόφαση αυτή αφορά στα δρομολόγια της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου με αναχώρηση από Ζάκυνθο και επιστροφή από την Αθήνα.

Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται στην Πάτρα με αρκετές ενορίες να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και να ναυλώνουν πούλμαν που θα μεταφέρουν τους Πατρινούς στην πλατεία Συντάγματος. Ήδη δύο ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών έχουν προχωρήσει στην ναύλωση λεωφορείων.

Ομιλητές στο συλλαλητήριο της Κυριακής, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, και οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Σε ό,τι αφορά την άφιξη των εκατοντάδων πούλμαν που έχουν ναυλωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας για την μεταφορά του κόσμου στην Αθήνα, από την ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτιστεί σχέδιο τόσο για προσέγγισή τους στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο για τους χώρους στάθμευσής τους κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.   Όπως αποφασίστηκε τα λεωφορεία θα συνοδεύονται κατά την άφιξή τους από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία των αστυνομικών και στους χώρους στάθμευσης