Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Γερμανία και οι Έλληνες μετανάστες

Αναγνώστες του «KriniTrikalon» κοινοποίησαν φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό που ξεκίνησε σήμερα και θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Μπορεί στην Ελλάδα οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες να μην ξεκίνησαν ακόμη, καθώς απέχουμε μια μόλις εβδομάδα από τον εορτασμό. Στην Γερμανία ωστόσο, όπου διαμένουν και εργάζονται χιλιάδες Έλληνες, μεταξύ αυτών και από την περιοχή της Φαρκαδόνας, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν μιας και οι Απόκριες τη φετινή χρονιά, γιορτάζονται μια εβδομάδα, πριν τον εορτασμό του Ορθόδοξου ημερολογίου.

Το «KriniTrikalon» ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα και μεταφέρεται μέσω φωτογραφιών που μας κοινοποίησαν αναγνώστες στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βρέβη, όπου γιορτάζει τις Απόκριες με τη διοργάνωση καρναβαλιού που συναντά ιδιαίτερη απήχηση σε ντόπιους και ξένους, όπως επίσης και σε εκατοντάδες επισκέπτες.

Χιλιάδες Γερμανοί αλλά και οικονομικοί μετανάστες από διάφορες χώρες βγαίνουν στους δρόμους με ευφάνταστες μεταμφιέσεις και παρελάζουν με διακοσμημένα άρματα και το διασκεδάζουν. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν ρεπό από τις δουλειές τους και λαμβάνουν μέρος στις μεγάλες παρελάσεις με αποκορύφωμα την Καθαρά Δευτέρα που γιορτάζεται στις 12 Φεβρουαρίου. Παράλληλα πραγματοποιούνται αποκριάτικες συναντήσεις, γιορτές και άλλες εκδηλώσεις. Στη Γερμανία η περίοδος του καρναβαλιού γενικότερα ονομάζεται πέμπτη εποχή (fünfte Jahreszeit).