Επιστροφή εκπαιδευτικών στα σχολεία

Ξεκίνησε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά με τους δασκάλους και τους καθηγητές να προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη του διδακτικού έτους

Στα καθήκοντά τους επιστρέφουν από την Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών διακοπών δάσκαλοι και καθηγητές παρουσιάστηκαν σήμερα στις σχολικές μονάδες του νομού, προκειμένου να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν την διευθέτηση θεμάτων, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σημειωτέον ο Αγιασμός στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα τελεστεί την Δευτέρα  Σεπτεμβρίου.

Μέχρι και την ημέρα της επίσημης έναρξης των μαθημάτων καθηγητές και δάσκαλοι οφείλουν να προσέρχονται στα σχολεία, λαμβανομένου των μέτρων κατά της διασποράς και μετάδοσης του κορονοϊού, προκειμένου να ταχτοποιήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται στα σχολεία προκειμένου να διευθετήσουν θέματα που σχετίζονται με τους μαθητές.

Παράγοντες των δυο τοπικών διευθύνσεων υποστηρίζουν ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Τις επόμενες ημέρες οι διευθυντές των δυο εκπαιδευτικών βαθμίδων θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των διδακτηρίων, προκειμένου να τους καθοδηγούν σε διάφορα θέματα.

Τις ευχές της προς τους εκπαιδευτικούς με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους απηύθυνε η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Ελένη Ξυνοπούλου.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς  επιστρέφετε στα σχολεία σας  για ανάληψη καθηκόντων για ακόμα μία σχολική χρονιά.  Και  αυτή τη φορά έχετε να αντιμετωπίσετε και την πρόκληση της τήρησης μέτρων κατά της πανδημίας στο χώρο σας  επιτελώντας έργο με διπλή ταυτόχρονα σημασία: το ένα κομμάτι αφορά στην προσωπική σας ασφάλεια και το δεύτερο, και πιο σημαντικό, στην ασφάλεια των παιδιών που σας εμπιστεύονται οι γονείς και οι κηδεμόνες.

Για το λόγο αυτό θέλω να σας ευχηθώ μία καλή και ήρεμη σχολική χρονιά, να οπλιστείτε με ψυχικό σθένος και υπομονή, να ενημερωθείτε όσο και όπως απαιτούν οι συνθήκες και να ολοκληρώσετε όλες τις δέουσες διαδικασίες έως τον Αγιασμό, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της σχολικής σας μονάδας.

Θέλω όλοι να γνωρίζετε πως θα σταθώ αρωγός και αυτή τη χρονιά στην προσπάθειά σας και μαζί θα θέσουμε νέους στόχους, όχι μόνο για την ασφάλειά μας, αλλά και τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, όπως άλλωστε ήδη κάνετε τόσα χρόνια με επαγγελματική ευσυνειδησία.», αναφέρει στο μήνυμα της.