Επιλύθηκε το πρόβλημα στην αρδευτική γεώτρηση του Ζάρκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Στην γεώτρηση τοποθετήθηκαν ειδικά φίλτρα, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, τα οποία θα βοηθούν στο καθαρισμό του νερού από ξένα σώματα, άμμο και χώμα

Σε λειτουργία τέθηκε μετά από κοπιώδεις προσπάθειες και αυξημένο κόστος η γεώτρηση του ΤΟΕΒ Ζάρκου στην περιοχή της Πηνειάδας. Όπως είναι γνωστό και από πρόσφατο ρεπορτάζ του περασμένου Σαββατοκύριακου της «ΚΡΗΝΗ LIVE», η γεώτρηση παρουσίασε εκτεταμένες ζημιές που οφείλονται στη μετασεισμική δραστηριότητα και στην ανάδυση άμμου και χώματος λόγω καταπτώσεων στο υπέδαφος.

Η γεώτρηση εξαιτίας των προαναφερόμενων υπέστη εκτεταμένες βλάβες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της άρδευσης.

Άμεσα για το ζήτημα που προέκυψε ενημερώθηκε το ΤΟΕΒ, όπως φυσικά και το σύνολο των αγροτών που λαμβάνουν νερό για τα χωράφια τους από την συγκεκριμένη γεώτρηση για την εξεύρεση λύσης.

Η λύση που προτάθηκε από τεχνικά συνεργεία που βρέθηκαν στην περιοχή, ήταν αυτή της τοποθέτησης ειδικών φίλτρων για την καθαριότητα του νερού από ξένα σώματα. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή με το κόστος να αγγίζει τις 15.000 ευρώ. Δυστυχώς μιας και δεν υπήρχε άλλη λύση, το ΤΟΕΒ αποφάσισε να προχωρήσει στην μοναδική προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η άρδευση των 1.000 και πλέον στρεμμάτων.

Το κόστος σαφώς και θα επιβαρύνει τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος πλέον περισσότερο από ποτέ ζητά την στήριξη της πολιτείας και των αρμόδιων υπουργείων. Όπως αναφέρουν οι αγρότες οι σεισμοί και μετασεισμοί δημιούργησαν εκτεταμένες ζημιές σε όλες της γεωτρήσεις με την αγωνία και το φόβο για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι να είναι έντονο.