Παγωνιά στην αγορά κατά την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων

Σε έρευνα αγοράς προχώρησαν οι καταναλωτές συγκρίνοντας τις τιμές, οι οποίες είναι μειωμένες από 40 έως και 70% 

Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Και παρόλο που στις βιτρίνες των καταστημάτων φιγουράρουν τα πρώτα ποσοστά των εκπτώσεων που φτάνουν μέχρι και 70%, σε πολλά εμπορικά οι καταναλωτές με δυσκολία έβαζαν πρώτη μέρα των εκπτώσεων το χέρι στην τσέπη. Σ’ αυτό συνέβαλε και η άμεση, μετά τις γιορτές έναρξη των εκπτώσεων, που δεν αφήνει τα περιθώρια στους καταναλωτές για επιπλέον αγορές ακόμη και σε εκπτωτικές τιμές.

Εξάλλου αρκετοί έμποροι, που έχουν την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, δεν περιμένουν μεγάλα «θαύματα» από την περίοδο αυτή, που πλέον δεν αποτελεί σημαντική «ανάσα» για τα ταμεία τους.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών, που είναι μισθοσυντήρητοι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να διαθέσουν τέτοιο μέρος των εισοδημάτων τους σε καταναλωτικές αγορές που απαιτείται για την αναθέρμανση της αγοράς δεν αλλάζει ούτε την περίοδο των εκπτώσεων, όσο ελκυστικές κι αν είναι οι μειώσεις τιμών στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν οι έμποροι.

Κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα των εκπτώσεων η κίνηση των καταναλωτών ήταν διερευνητική και αποσκοπούσε μόνο στη σύγκριση τιμών και ειδών, κυρίως ένδυσης και υπόδησης.

Ούτως ή άλλως πάντως οι πρώτες ημέρες των εκπτώσεων είναι διερευνητικού χαρακτήρα για τους καταναλωτές, που συγκρίνουν τιμές και ποιότητες ειδών, κυρίως ένδυσης και υπόδησης, πριν προχωρήσουν στις αγορές τους.
Καταστηματάρχης σημείωσε σήμερα πως σαφή εικόνα της κίνησης στην τοπική αγορά την περίοδο των εκπτώσεων θα διαμορφωθεί μετά το πρώτο 15νθημερο, δηλαδή στις αρχές του επόμενου μήνα.