Επέστρεψαν σήμερα Τρίτη από την Ιταλία οι μαθητές του ΓΕΛ Οιχαλίας

Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους ενώ δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς δεν επισκέφτηκαν περιοχή της Βορείας Ιταλίας όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού

Στην χωριό τους βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας. Επέστρεψαν από την πολυήμερη εκδρομή στην Ιταλία μία μέρα νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία λόγω των αυξημένων μέτρων που λαμβάνονται εξαιτίας του Κορονοϊού.

Οι μαθητές αφίχθηκαν στην Οιχαλία στη 1 περίπου το μεσημέρι της Τρίτης, αρχικά ακτοπλοϊκώς και μετέπειτα με λεωφορείο όπου τους μετάφερε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στην Οιχαλία. Κατά το ταξίδι στο καράβι ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα με τους μαθητές να φιλοξενούνται σε καμπίνες και να αποφεύγονται όσο το δυνατό περισσότερο οι περιηγήσεις στους χώρους όπου κυριαρχούσε πολυκοσμία.

Κατά την άφιξη των μαθητών στην Οιχαλία τα παιδιά υποδέχτηκαν καθηγητές αλλά και γονείς, ανακουφισμένοι. Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχει καμιά ανησυχία. Κι αυτό γιατί οι μαθητές δεν επισκέφτηκαν κάποια περιοχή της Βόρειας Ιταλίας όπου εμφανίστηκε κρούσμα κορονοϊού, αλλά την Ρώμη.

Η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε τα παιδιά να μην επιστέψουν στα μαθήματά τους, την Τετάρτη, αλλά να παραμείνουν για ξεκούραση στο σπίτι. Κι αυτό γιατί το ταξίδι ήταν μεγάλο και αρκετά κουραστικό.

Η επιστροφή των μαθητών θα γίνει την Πέμπτη το πρωί κανονικά.

Ωστόσο η διεύθυνση του σχολείου, όπως και στην περίπτωση του γενικού λυκείου Φαρκαδόνας, όπου οι μαθητές επέστρεψαν από την Ιταλία το περασμένο Σάββατο, θα βρίσκεται σε συχνή επαφή με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα ενεργούν βάσει των εντολών και των κατευθύνσεων που έχουν λάβει από το υπουργείο και τον ΕΟΔΥ.

Γονείς και εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να κινηθούν άμεσα σε ενδεχόμενο κάποιου ύποπτου σημαδιού. Πάντως, όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς η εκδρομή του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας δεν επισκέφτηκε περιοχή στην οποία να έχει καταγραφεί κρούσμα.